BBR představilo tři balíčky úprav pro Mazdu MX-5

Čím dál více se dočítám o tom, že právě prodávaná Mazda MX-5 nesrší zrovna oslňujícím výkonem, ale rozhodujícím faktorem není jen počet koní, ale také hmotnost.
Zřejmě podobné názory si přečetl i úpravce BBR, který představil nedávno nové balíčky úprav pro současnou MX-5, a dokonce i pro obě motorizace japonského roadsteru.

Základním agregátem je samozřejmě 1,5 Skyactiv-G o výkonu 131 koní, ale BBR odhalil pro tuto pohonnou jednotku balíček Super 160, jehož hlavní změnou je přemapování řídicí jednotky. Díky tomu se výkon navýšil o 20 koní a točivý moment o 20 Nm. Bohužel BBR představilo pouze jeden balíček pro slabší motor, ale pro 2,0 Skyactiv-G je k mání dvojice různých paketů.
Sériový benzínový dvoulitr disponuje výkonem 160 koní. Při zakoupení balíčku Super 175+, jehož obsahem je opět přemapování řídicí jednotky, vzroste výkon o 16 koní a točivý moment o 13 Nm. Ovšem pokud Vám to přijde stále málo, je k dispozici ještě upgrade pod názvem Super 190, obsahující nové sání studeného vzduchu, výfukové potrubí a nový sportovní výfukový systém z nerezové oceli. Díky těmto modifikacím se výkon zvedl na 192 koní a točivý moment na 238 Nm.
Co se týče cen, balíček Super 160 Super 175+ stojí 495 liber (cca 18 585 korun) a Super 190 byl oceněn na 1995 liber (cca 75 tisíc korun). Součástí cen je instalace i testování na dynu. Společnost BBR krom úprav motoru nabízí i vysoce výkonné přední brzdové destičky a plno sad litých kol. Za příplatek je možné si objednat také sportovní pružiny, díky kterým se sníží světlá výška vozu o 30 mm. 
Zdroj: worldcarfans.com


Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *