Mazda 5 opravdu končí a s nástupcem se nepočítá

Na začátku letošního roku obletěla svět nepotvrzená informace, že Mazda plánuje ukončit výrobu modelu 5, tedy sedmimístného MPV. Bohužel se to dalo očekávat, jelikož segment MPV není dnes natolik zajímavý jako v minulosti. Dokonce nedávno to Mazda potvrdila i v oficiální tiskové zprávě, kde odhalila i portfolio pro rok 2016 a Mazda 5 v něm zkrátka chybí.
Mazda 5 skončí nejenom v Evropě, ale také v USA. Dokonce se japonská automobilka nechala slyšet, že neplánuje ani jejího nástupce. Ono také není divu, jelikož v dnešní době jsou čím dál více populárnější spíše crossovery, proto Mazda představila CX-3 a do Frankfurtu přiveze zřejmě předobraz nového kupé-crossoveru CX-4.

Rok 2008 byl tím nejlepším pro Mazdu 5, jelikož se jich prodalo kolem 22 000 kusů, ale poté čísla jen a jen klesala. Dokonce postupně se prodalo i jen lehce nad 10 000 kusů. Proto není překvapením, že Mazda vůbec nepočítá s nástupcem a model 5 tak odchází do automobilového nebe. Mazda 5 zůstane v nabídce do konce letošního roku, poté zmizí na věčné časy. Momentálně se chce japonská značka zaměřit na kompaktní modely a SUV, jelikož u nich vidí potenciál.

Zdroj: Mazda

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *