Mazda 6 Wagon excelovala v losím testu – video

Švédský magazín Teknikens Värld má neobyčejné recenze, jelikož testované vozy zkouší i v tzv. losím testu, neboli je podrobuje zkoušce v úhybných manévrech. Protentokrát švédské médium vyzvalo na tzv. losí test omlazenou Mazdu 6 Wagon a jako soupeře zvolilo také nedávno inovované Hyundai i40 kombi.
A co si představit pod pojmem „losí test“? Například jedete na dovolenou s naloženým kufrem k prasknutí, do toho máte natankovanou palivovou nádrž až po hrdlo a také určitě vezmete svou pětičlennou rodinu. Jenomže během cesty Vám může před auto vběhnout buď onen los či jiná zvěř, nebo i třeba dítě a přichází na řadu právě úhybný manévr.

Navíc kombi jsou ještě těžší oproti hatchbackům a mají větší poměr váhy na zadní nápravě. Mazda 6 Wagon se ukázala v perfektním světle, neboť úhybný manévr má bezpečný až do rychlosti 73 km/h, což se ale nedá říci o Hyundai i40 Wagon, který je bezpečný jen do rychlosti 66 km/h a řadí se tak mezi outsidery v této disciplíně. Pokud by se chtěl někdo podívat, jak i40 kombi nezvládla losí test, může se podívat ZDE.

Zdroj: autoevolution.com, teknikensvarld.se

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *