Mazda zřejmě nabídne v USA modely 3 a 6 i s pohonem všech čtyř kol

Vynecháme-li z portfolia Mazdy všechna SUV a na japonském trhu i kei cars, tak se stále najdou i další modely, které disponují pohonem všech čtyř kol.
Bohužel nabídka pohonu 4×4 se liší pochopitelně v závislosti na daném trhu, například na evropském trhu se nabízí s pohonem obou náprav jenom Mazda 6, a to ještě v provedení kombi. Nyní se mluví o tom, že se rozšíří nabídka „čtyřkolek“ i na americkém trhu.

Abych se vrátil k úvodu, tak například na domácím trhu se nabízí s pohonem 4×4 i model Axela (u nás jako 3), a dokonce také Demio (u nás 2). Je to pochopitelné, neboť na podvozku modelu 2 je postaven crossover CX-3, který se prodává s pohonem 4WD. Nicméně, protentokrát se zvažuje přidání 4×4 i pro modely 3 Sedan a 6 Sedan na trhu v USA.
Na losangeleském autosalonu byla představena omlazená Mazda 6 s přeplňovaným motorem, kde dokonce generální ředitel Mazda North America, Masahiro Moro, prohlásil, že automobilka investuje do pohonu všech čtyř kol. A krom toho také dodal: „Myslím si, že nejsme schopni nabídnout pohon obou náprav v kombinaci s motorem 2,5T Skyactiv-G. Máme problém s karoserií sedan, proto zatím „trojka“ ani „šestka“ nemají pohon 4×4. Jenomže je tu jistá vysoká poptávka, přesněji na východním pobřeží USA, kde se 80-90% prémiových sedanů prodává právě s pohonem všech čtyř kol“.
Moro pokračuje: „Pohon 4×4 se stává prémiovým doplňkem pro americké zákazníky, a proto jsem požádal naše oddělení výzkumu a vývoje, aby přemýšlelo do budoucna o tom, jak můžeme využít pohon 4×4.“
Doteď se Mazda 6 s pohonem 4×4 prodávala na území Evropy a Japonska, a pokud chce automobilka zaujmout i americkou klientelu, bude třeba pohon všech čtyř kol nabídnout i na tamním trhu. Problém je také v tom, že v USA se prodává „šestka“ pouze v provedení sedan, kdežto v Evropě i Japonsku společně s kombi, které umí nabídnout 4×4.

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *