Další Mazda prošla nárazovými testy Euro NCAP, tentokrát nová MX-5

O nárazových testech společnosti Euro NCAP nepíši na webu poprvé, jelikož již začátkem září jsem zveřejnil článek o crash testech nového crossoveru, Mazdy CX-3.
Uběhl měsíc a Euro NCAP zveřejnil další etapu testovaných vozidel, mezi kterými se objevila další Mazda, tentokrát očekávaná čtvrtá generace oblíbeného modelu MX-5. Nutno říci, že nedosáhla maximálního ohodnocení, ale v rámci segmentu jde o příznivý výsledek.

Hned na začátek prozradím, že Mazda MX-5 obdržela v celkovém hodnocení 4 hvězdičky z pěti možných, což není vůbec špatné, jelikož stejný ortel získalo i nové Audi TT. Co se týče všestrannosti, MX-5 si nevedla vůbec špatně a navíc excelovala v zkoušce ochrany chodců, a to díky aktivní kapotě. Bohužel kámen úrazu tkvěl v absenci AEB (Automatického nouzového brzdění), což okomentovali i pracovní Euro NCAP následovně: „Cenově podobné vozy nabízejí tuto technologii alespoň na přání a za příplatek“.
Osobně bych se obešel bez AEB, jelikož jde o ryze řidičské a sportovní auto, které není mířené na rodinu a malé děti, ale chápu, že zkrátka doba si to žádá… Nicméně, nyní se podívejte na kompletní výsledky v jednotlivých zkouškách.
Zdroj: euroncap.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *