Do Ženevy dorazí omlazená Mazda 6 Wagon, nebudou chybět ani skvostné koncepty

Koncem listopadu loňského roku se dostavila na losangeleský autosalon vylepšená Mazda 6, a to pouze v provedení sedan, neboť na americkém trhu se neprodává jiná karosářská varianta.
Novinkou nebyl jen modernější design vycházející z dříve představených studií, ale také přítomnost staronového motoru 2,5T Skyactiv-G (známý z CX-9). Poté bylo jen otázkou času, kdy se inovovaného modelu dočkají i evropští zákazníci. A je to tu, Mazda 6 s modelovým ročníkem 2018 se ukáže za měsíc na ženevském autosalonu.

Do nitra výstaviště v Ženevě nedorazí pouze již odhalený sedan, ale také Evropanům bližší provedení kombi. Osobně si myslím, že popisovat změny u evropské specifikace je zbytečné, neboť se od té americké vůbec neliší. O provedených inovacích si tak můžete přečíst v mém starším článku. Co se týče samotných pohonných jednotek, o těch není zatím vidu ani slechu. Zřejmě je Mazda odtajní až během evropské prezentace na autosalonu.
Ovšem už nyní je jisté, že Mazda 6 (2018) dostane, nejspíš jako první model automobilky, nový revoluční agregát Skyactiv-X, neboli „vznětový motor spalující benzín“. Není jisté kdy, ale tipuji koncem letošního roku, neboť Mazda se zavázala motor aplikovat do března 2019. Pokud jde o převratný motor, vše tkví v inovativní spalovací metodě SPCCI a jde tak o historicky první konvenční motor, který využívá kompresní zapalování. Tato technologie nabídne výhody dieselových motorů, jmenovitě například lepší spotřebu paliva nebo menší emise. 
V Ženevě budou moct návštěvníci obdivovat především omlazené modely Mazda 6, ale i úchvatné studie jako Vision Coupé, pyšnící se cenou Nejkrásnější koncept roku, či Kai, ze kterého má vzniknout nová generace Mazdy 3. A samozřejmě nebude chybět i výše zmíněná motorizace Skyactiv-X (možná v útrobách oné Mazdy 6). Ženevský autosalon bude k dispozici návštěvníkům v termínu 8. – 18. března 2018.

Zdroj: Mazda

Jiří Diviš

0 thoughts on “Do Ženevy dorazí omlazená Mazda 6 Wagon, nebudou chybět ani skvostné koncepty

  1. Jedine co si preji aby nejsilnejsi motorovou verzi nove sestky nabizeli take v Evrope…
    Hned bych si ji poridil…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *