Mazda CX-9 dostala nový zábavní systém, nabízí maximální komfort pro zadní cestující

Vlajková loď Mazdy se prodává už nějaký ten pátek na zámořských trzích, ale až nyní přišla automobilka s myšlenkou, že by mohla obohatit její kabinu.

Velké prostorné SUV s označením CX-9 se hodí samozřejmě na dlouhé cestování, a právě proto se Mazda rozhodla přidat do výbavy nový zábavní systém.

Za příplatek 1995 amerických dolarů (v přepočtu cca 41 tisíc korun) je možné namontovat novinku i do modelů s modelovým ročníkem 2016 a novější, zatímco u modelového roku 2018 je dodáváno v rámci příslušenství u vyšších výbavových stupňů.
Nový zábavní systém nabízí dvě osmipalcové LCD obrazovky s rozlišením 1024×600 a poměrem stran 16:9. Dále je součástí jeden CD/DVD přehrávač, HDMI porty, USB 2.0, slot pro SD karty, výstup na sluchátka a také dvoje bezdrátová sluchátka či dva dálkové ovladače. Mazda uvádí ve zprávě, že monitory mohou přehrávat stejný záznam, anebo dva různé.
Mazda CX-9 má pod kapotou 2,5litrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 250 koní a točivém momentu 420 Nm. Motor je spjat se šestistupňovým automatem a standardem je pohon předních kol, avšak za příplatek jsou možné obě poháněné nápravy. CX-9 s ročníkem 2018 přináší pár novinek, konkrétně G-Vectoring Control, lepší zvukovou izolaci a přepracované zadní sedačky, které jsou nyní pohodlnější a také poskytnou lepší přístup na třetí řadu sedadel.
Vlajková Mazda CX-9 startuje na americkém trhu na 32 130 dolarech (cca 666 tisíc korun).    

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *