Mazdě unikla brožura k očekávané CX-8, dieselový motor bude jedinou volbou

V druhé polovině července byla zveřejněna první fotografie chystané Mazdy CX-8, která se bude prodávat zejména na domácím trhu.
Oficiální premiéra by se měla uskutečnit již brzy, ale i tak Mazda nedokázala uhlídat brožuru k CX-8, poněvadž unikly první snímky z propagačních materiálů.

Připravovaná Mazda CX-8 bude postavena na stejné platformě jako větší CX-9, dokonce nabídne i identický rozvor náprav (2930 mm). Každopádně očekávaná CX-8 nebude tak velká jako CX-9, jelikož na délku bude kratší o 115 mm, na šířku zase o 129 mm užší a na výšku o 17 mm nižší oproti Mazdě CX-9. Ta se neprodává v Japonsku, a proto CX-8 se zde stane vlajkovou lodí.
Kabina bude mít k dispozici celkem sedm míst k sezení, avšak prostřední řada sedadel bude konfigurovatelná, jak lze vidět v uniknuvších materiálech. Bohužel Mazda CX-8 se bude prozatím nabízet jenom s 2,2litrovým dieselovým čtyřválcem Skyactiv-D o výkonu 172 koní v kombinaci se šestistupňovým automatem.
Prozatím se mluvilo o tom, že Mazda CX-8 se bude nabízet výhradně v Japonsku, avšak nedávno se objevila informace, že by se mohla prodávat i v Austrálii. Evropa by se mohla také dočkat, neboť se mluví o uvedení sedmimístné CX-5 se staronovým názvem CX-7, ale nic není potvrzené.

Zdroj: carscoops.com



Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *