Oficiální harmonogram Mazda srazů pro rok 2019, letos možná bez Reunionu

I když to zatím podle aktuálního počasí, které panuje v posledních dnech, nevypadá na jarní měsíce, kalendáře mluví jinak a není tak divu, že organizátoři známých Mazda srazů pracují na plné obrátky.
Letošní oficiální seznam srazů přichází s mírným zpožděním, ale i tak se máme, myslím, na co těšit. Původní zprávy mluvily o tom, že by se mohl konat už koncem května jihočeský sraz Mazda Reunion, ale nakonec bude vše jinak. Co nás tedy letos čeká?

20 let s MX-5

Říká se „nejlepší na konec“, ale v tomhle případě to vypadá spíše na tvrzení „nejlepší na začátek“. Český, nebo spíše československý, Fanklub MX-5 působí na české scéně letos už 20 let, a to je právě ideální příležitost k pořádné oslavě. A co víc, krásně se vše propojuje i se samotnou Mazdou MX-5, která pro změnu slaví letos své 30. narozeniny. Neskutečné, že?
Proto se parta bláznů, přesněji dva subjekty – Guru Racing Garage a iCabrio, rozhodla pro uskutečnění velkolepého srazu sympatických japonských roadsterů. Ten se uskuteční o víkendu 21. – 23. června 2019 v krásném kempu Rozkoš u České Skalice v Královéhradeckém kraji. Jelikož jde opravdu o velkou akci, chci o ní sepsat samostatný článek s veškerými informacemi.
Nyní však už mohu prozradit, že dorazí MX-5 nejen z Česka, ale také Slovenska a Polska. A pozor – zvané jsou všechny Mazdy bez rozdílu, sice jde primárně o sraz MX-5, ale pořadatelé uvidí rádi všechny modely a vytvoří tak „příjemné kulisy“. Pro majitele MX-5 je připravena tombola v hodnotě přes 200 tisíc korun a sraz zaštiťuje pražské dealerství Car Star Praha. Takže, pokud vlastníte jakoukoliv MX-5, dorazte a budeme se na Vás těšit!

Mazdasraz Vysočina 2019

Cirka o měsíc později od MX-5 srazu se bude konat třetí ročník setkání Mazd na Vysočině, které organizuje samozřejmě moje maličkost, čili Mazda News. Minulé dva ročníky byly jednodenní, ale letos nás čeká příjemná změna, poněvadž půjde o dvoudenní sraz. Chceme tak nabídnout účastníkům více prostoru k užití a samozřejmě i více odpočinku pro dorazivší z druhého konce republiky. Termín konání navazuje na ten loňský, takže letos se střetneme 20. a 21. července 2019 v příjemném autokempu Poušov u Třebíče.

Na naší facebookové události jsme zveřejnili již kompletní program srazu, který je rozdělen jaksi na tři části. První z nich má vyhrazený program na letiště u Komárovic, na kterém jsme se scházeli i v uplynulých letech a druhá zas disponuje programem do kempu. Poslední třetí část je tou nejpříjemnější, poněvadž zažijete naše večerní překvapení a poté ještě sympatický nedělní výlet do nedalekého Muzea autíček v Přísece, kde končil zcela první ročník srazu na Vysočině. Jelikož jde o náš sraz, i o něm Vám rád povím podrobnosti v samostatném článku.

Mazda sraz Pálava 2019

Prozatím neexistuje tradičnější sraz Mazd než ten na Pálavě, který se koná každoročně v druhé půli srpna, avšak letos nás čeká malá změna, protože se uskuteční už v termínu 15. – 18. srpna 2019, čili o týden dříve, v Dolních Věstonicích. Opět se můžeme těšit na čtyřdenní setkání Mazdařů na krásné jižní Moravě, a to společně s různými soutěžemi, dlouhou spanilou jízdou a programem i na nedalekém letišti. Letos nás ale čeká ještě jedna novinka – nevyrazíme na tradiční Crash Cars, ale do Zámecké zahrady v Mikulově. Zajištěné je i parkování a v areálu proběhne soutěž s obrovským překvapením, hlavně cena bude prý překvapující. I pro letošní ročník chystají pořadatelé bohaté ceny a uvítají jakoukoliv Mazdu, která dorazí na jeden z největších srazů v České republice.

Mazda Reunion 2019

Organizátoři jihočeského Reunionu mají letos o něco složitější situaci, neboť v jejich tradičním termínu se koná výše zmíněný sraz MX-5, a proto zatím nemají jasno o náhradním datu. V úvahu připadá nejspíše první půlka září, ale záleží také na domluvě s vedením kempu ATC Karvánky. Pokud by to neklaplo, dočkáme se tak až v červnu příštího roku v obvyklém termínu jako Mazda Reunion 2020. Držte palce, aby se konal ještě letos, neboť tři srazy za sezonu jsou málo, co říkáte? Více informací budeme vědět cirka do měsíce!

To je prozatímní výčet Mazda srazů pro letošní rok na české scéně. Pokud Vás právě popadla myšlenka, že byste mohli také zorganizovat nějaký sraz, třeba v okolí Prahy nebo na jiném místě, které nemáme ještě obsazené, neváhejte a napište mi do zpráv. Rád Vás podpořím a zviditelním mezi fanoušky značky. A informace ze zahraničí na závěr – koncem června 2019 se koná již 13. ročník slovenského Mazda srazu v Banském dvoru. I já osobně zvažuji, že tam zavítám! Uvidíme…

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *