Představení a cíle projektu Mazda News

Opravdu dlouhou dobu jsem přemýšlel nad tím, zda se vůbec pustit do nového projektu, který by se zabýval novinkami, ale nejen těmi, o japonské značce Mazda. Nakonec s podporou kamarádů jsem se rozhodl kladně a 9. července 2015 založil nejprve facebookovou stránku a poté následně i webové stránky.
Díky službám Google, respektive Bloggeru, jsem nepotřeboval hosting ani řešit potřebný design k novým stránkám, za což jsem byl samozřejmě rád. Takže postačilo si zakoupit vlastní doménu a projekt Mazda News mohl odstartovat. A proč právě projekt o Mazdách? Jelikož jsem velký milovník MX-5, divize MPS a pětiletý vlastník Mazdy 323 (BA) S. Na rovinu se přiznám, že nejsem pisálek začátečník, poněvadž od roku 2011 se dlouhodobě věnuji motoristické novinařině a momentálně zastávám pozici šéfredaktora na portálu MotorSvět.cz.

Jak už jste si mohli všimnout, na jednoduchém blogu/webu jsou k vidění aktuální novinky, ale také pohledy do historie. Prozatím se věnuji pouze neznámým konceptům značky Mazda, avšak časem zabrousím i do sbírky sériových automobilů. Pochopitelně záleží i na reakcích čtenářů, co si budou konkrétně přát, a zda budou k mání zdroje, ze kterých by se dalo čerpat. Později se uchýlím i k občasným úvahám nebo vlastním názorům z pohledu blogu. Již brzy také založím na facebookové stránce album, do kterého budu dávat fotky Vašich Mazd, jenž mi stačí zasílat přes zprávy.
Byl bych velmi rád, kdyby se začátkem příští sezóny proběhlo i nějaké zrealizování srazu s jednotlivými fanoušky a čtenáři tohoto projektu. Konkrétně mám na mysli neformální setkání u Vašeho vozu, hodíme pokec o vozu, nafotíme pár fotek a poté už vše sepíšu na webové stránky – samozřejmě s Vaším souhlasem. Budu rád za každý kontakt nebo doporučení majitele nějaké zajímavé Mazdy. Bohužel dopředu neslibuji, že stihnu všechny navštívit během příštího roku, jelikož to nedělám na hlavní úvazek. Budu se také snažit navázat spolupráci s českým importem, abych mohl zpestřit blog objektivními recenzemi.
Cíle:
– sepsat plno zajímavých historických článků o modelech a konceptech Mazdy
– rozšířit fanouškovskou základnu na Facebooku (prozatím máme cca 250 fanoušků)
– oslovit český import za účelem spolupráce a případného testování vozů Mazda
– v případě neúspěchu u importu se pokusit o kontrakt s místním dealerstvím
– setkání s fanoušky/čtenáři, kteří mají doma v garážích zajímavé exponáty
– účast na českých srazech vozů Mazdy, možná časem i slovenských
– vytváření vlastních srazů a setkání pod taktovkou našeho projektu
S podporou Vás se dají všechny dané cíle uskutečnit, opravdu vše záleží na tom, jak se rozroste počet fanoušků na Facebooku a za jakou dobu se dostaneme do povědomí lidí. Prozatím budu vděčný za to, že zůstanete Mazda News věrní a nadále budete sledovat tento nadějný projekt. Pokud máte nějaký nápad, co by se dalo na jednodušší web ještě dát, klidně napište do komentářů pod článek. Případně tam můžeme napsat i hodnocení, co se vám líbí/nelíbí, apod. Budu rád za každou zpětnou vazbu!

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *