Autosalon ve Znojmě letos již poosmnácté, nebude chybět stánek s Mazdami včetně MX-5 a RX-8

Pravá sezóna konečně nastává, a proto není divu, že se teď rojí akce jako houby po dešti. O uplynulém víkendu navštívil můj známý bratislavský autosalon, kde byla hlavní celebritou nová CX-5.
Ovšem i na nadcházející víkend, již druhý prodloužený, je naplánovaná zajímavá akce, i když v komorním duchu oproti bratislavské auto show. Možná již někteří tuší, ano, máme na mysli znojemský auto/motosalon. Co nás tam čeká? Proč bychom ho měli navštívit?

Málokdo by tomu věřil, ale letos se již koná osmnáctý ročník této události, proto je se nač těšit, neboť organizátoři jsou ostřílení matadoři a důkazem je každoroční návštěvnost kolem 4000 lidí. Jak už bývá tradicí, výstavní haly bude suplovat místní zimní stadion. A i na tak malé ploše nebude chybět stánek s vozy Mazda, který nám bude asi nejbližší při případné návštěvě.
Za stánek bude zodpovědný Milan Král z Autocentra Král v nedalekých Dobelicích u Moravského Krumlova, který je dovozcem a zprostředkovatelem nákupu vozů Mazda, a jeho blízcí přátelé. Mezi ně se pochopitelně řadí i tzv. ambasador RX-8, Tomáš Engelmajer, který bude přítomen na stánku pouze v sobotu a neděli. Ovšem už nyní mi prozradil, že přítomny budou všechny generace MX-5 (NA, NB, NC a ND) a samozřejmě také RX-8 – přesněji série 1 a série 2. Venku před stadionem bude pak možné se projet právě modernizovanými RX-8 a Tomášovou chloubou – limitovanou RX-8 R3. Na stánku bude možné vidět i Mazdu CX-3 s technologiemi Skyactiv jako důkaz, že Autocentrum Král nedováží jen sportovní vozy, ale i rodinné a běžné.

Přípravy vrcholí…

Proto pokud třeba momentálně uvažujete o koupi RX-8 či nějaké MX-5, neváhejte a dorazte! Je to skvělá příležitost, kdy si můžete s Tomášem a nejenom s ním o těchto vozech příjemně popovídat. Po dlouhých rozhovorech pak nakonec třeba zjistíte, že ať už RX-8 či MX-5 nejsou zase tak nedostupné či nereálně drahé. Pokud jste však už udělali osudný krok a koupili si jeden model z výše zmíněné dvojice, jako třeba já, přijeďte i tak. Uděláte klukům radost a zajisté nebudete litovat skvělé společnosti.

Osmnáctý Auto/motosalon 2017 se koná ve dnech 5. – 7. května, kdežto Tomáš bude přítomen, znovu opakuji, pouze v sobotu a neděli. Stadion otevírá své brány v 9:00 a naopak zavírá v 17:00. Navíc prozatím to vypadá tak, že jeden den o víkendu budu přítomen i já osobně, potažmo Mazda News. Proto jestli nemáte plány na víkend, tohle je ideální výlet pro Vás i Vaši rodinu.

Jiří Diviš

0 thoughts on “Autosalon ve Znojmě letos již poosmnácté, nebude chybět stánek s Mazdami včetně MX-5 a RX-8

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *