Další limitovaná edice pro Mazdu MX-5, nese označení R-Sport a je pro britský trh

Další limitovaná edice pro Mazdu MX-5, nese označení R-Sport a je pro britský trh
Mám takový pocit, že od doby, kdy byla představena MX-5 ve výročním hávu 30th Anniversary, se nějak roztrhl pytel s limitovanými edicemi pro oblíbený roadster.
Naposled jsem psal o komplexní edici pro všechny modely k 100. výročí automobilky, kde samozřejmě nechybí ani MX-5. Další v pořadí byla Eunos Edition, které se dočkali jen Francouzi, a dnes byla odhalena edice R-Sport – ta je určená pro změnu zas pro Brity.

MX-5 R-Sport vychází z výbavy Sport, ale bude se lišit exkluzivní úpravou exteriéru a také interiéru, která by se dala shrnout pod pojmem „50 odstínů šedi“. Konkrétně se bude pyšnit odstínem karoserie Polymetal Grey, speciálně vyrobenými 16“ koly Rays Gunmetal, černými kryty vnějších zrcátek a aby toho nebylo málo, tak i plátěná střecha bude oděna do šedé.
Pokud bylo zapracováno na exteriéru, nemůže se zapomenout na interiér, jak tvrdí samotná Mazda. Proto v kabině se vyjímají sedačky v burgundském odstínu červené, čalouněné kůží Nappa a se stříbrným prošíváním. Ve standardní výbavě nechybí tempomat, navigace, Apple CarPlay či Android Auto, vyhřívané sedačky nebo klimatizace. Co se týče motorizace, pod kapotou je umístěn 1,5 Skyactiv-G o výkonu 130 koní.
Mazdu MX-5 R-Sport, jejíž cena startuje na 27 700 liber (cca 863 tisíc korun), je už možné nyní objednat a bude vyrobena pouze ve 150 kusech. Předání vozů daným zákazníkům proběhne poté, jakmile budou uvolněna veškerá opatření s ohledem na pandemii.
Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *