Faceliftu se dočkala také Mazda 6, v Evropě se začne prodávat ještě letos

Oblíbená Mazda opravdu nezahálí, neboť nedávno představila omlazenou podobu menší Mazdy 3 a nyní přišel čas i na větší sestru v podobě Mazdy 6. A do toho se ještě objevují první špionážnífotografie zcela nové CX-5.
Stejně jako „trojka“, tak i „šestka“ neprošla výraznými změnami, poněvadž není třeba měnit něco, co na lidi zabírá. Očekával jsem premiéru na autosalonu v Paříži, ale zde bude Mazda chybět – důvod je neznámý. A pravděpodobně tak se omlazená Mazda 3 a 6 představí společně s novou CX-5 na autosalonu v Los Angeles.

I když to vypadá na opravdu lehkou modernizaci Mazdy 6, vývojáři se zaměřili zejména na techniku a lepší interiér. Jedinou novinkou vnějšku je nejspíš tak nový šedý odstín Machine. Rozsáhlejší inovace proběhly ve vnitřku vozu, konkrétně se sem dostal volant z nové CX-9 či barevný head-up displej s vysokým rozlišením. V přístrojovém štítu pak nelze přehlédnout 4,6“ TFT LCD displej.
Sice Mazda 3 byla úplně první, ale Mazda 6 samozřejmě nesmí zůstat pozadu. Zástupce střední třídy dostane též systém G-Vectoring Control (GVC). K čemu je taková technologie, jsme si vysvětlili již dříve v článku o modernizované „trojce“. Ovšem systém GVC není jedinou novinkou pro Mazdu 6. U inovovaného modelu segmentu D se lze dočkat i systému Natural Sound Smoother či Natural Sound Frequency Control. K čemu jsou dobré?

Například u dieselového agregátu 2,2 Skyactiv-D, jenž je v nabídce s výkonem 150 nebo 175 koní, více utlumí klepání a taktéž vibrace motoru. Dále se nic nemění, naftová motorizace bude k mání se šestistupňovým manuálem či automatem a u praktičtějšího provedení je k dispozici pochopitelně pohon všech čtyř kol. Motorovou paletu pak doplňují tradičně dvě pohonné jednotky – 2,0 Skyactiv-G o výkonu 145 nebo 165 koní a pochopitelně 2,5 Skyactiv-G s výkonem 192 koní.
Modernizace Mazdě 6 přinesla i dokonalejšího odhlučnění pro posádku, přesněji má více izolačních materiálů okolo podvozku, vzadu, ve dveřích i na stropě. A absolutní novinkou jsou laminovaná boční okénka. Mazda 6 modelového ročníku 2017 nabídne i bezpečnostní balíček i-ACTIVSENSE, obsahující čtení dopravních značek (nejen s rychlostním limitem, ale i zákazové), vylepšené nouzové brzdění a samozřejmě se zlepšila i rychlost operací od daných systémů.
Omlazená Mazda 6 dorazí na evropské trhy letos na podzim a v Česku by se měla pořizovací cena zvednout maximálně o deset tisíc korun.
Zdroj: mazda-press.com

Jiří Diviš

0 thoughts on “Faceliftu se dočkala také Mazda 6, v Evropě se začne prodávat ještě letos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *