Nová Mazda CX-5 dorazí ještě letos, lákadlem bude nižší hmotnost

Mazda CX-5 byla první vlaštovkou, která přinesla nový designový jazyk japonské automobilky a také revoluční technologie Skyactiv. Málokdo by to řekl, ale toto středně velké SUV je na trzích po celém světě již od roku 2012.
CX-5 je tak nejstarším modelem, a proto není divu, že se dnes objevily první špionážní fotografie nové, v pořadí druhé, generace. Prozatím to není oficiálně potvrzeno, ale premiéra nové CX-5 by měla proběhnout do konce letošního roku.

Podíváme-li se na konkurenty CX-5, tak Volkswagen Tiguan, Ford Kuga nebo Kia Sportage přišly na trh již v omlazené nebo zcela nové podobě. Na přiložených fotografiích od špionážních fotografů lze spatřit kompletně zamaskovaný testovací prototyp, který však prozrazuje, že nový design bude spíše evoluční než revoluční.
Přední část a profil se velmi podobá menší CX-3, zejména díky „špičaté“ masce a zadním lampám. Nová Mazda CX-5 nenabídne jenom svěží vzhled a nejmodernější techniku, ale i menší hmotnost než u současné generace, na čemž si japonská značka opravdu zakládá. Dle mého názoru se světový debut uskuteční s největší pravděpodobností na listopadovém autosalonu v Los Angeles.

Zdroj: autoexpress.co.uk


Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *