Mazda 2 prošla modernizací, ta nabízí více než 198 kombinací barev

Mazda 2 prošla modernizací, ta nabízí více než 198 kombinací barev

Ač se to nezdá, současná generace Mazdy 2 se představila v roce 2014, tedy před devíti lety, a své první modernizace se dočkala až v roce 2020. Ta přinesla různá vylepšení na exteriéru, ale i v interiéru. Teď nastává čas na další facelift, i když by se spíš očekávala nová generace, jenže ta by zřejmě nebyla rentabilní.

Během posledních dvou let kolovaly nepotvrzené zprávy z Japonska o tom, že nová Mazda 2 dorazí s novým úsporným tříválcovým motorem a na nové platformě. Debut se očekával v roce 2022/2023, ale nakonec došlo pouze na facelift (možná právě kvůli té rentabilitě).

Mazda 2 přijíždí, prozatím na japonský a australský trh, s novou maskou, která může být buď v černém síťovaném odstínu, anebo s panelem v barvě vozu (evokuje to jakousi estetiku elektrifikovaných modelů). Dále pak je novinkou větší znak a přepracovaný nárazník s větším průduchem vzduchu. Nechybí ani barevný akcent na mřížce, který je v závislosti na výbavě – červený nebo žlutý (podobně to má i inovovaná CX-5). Vzadu je také nový nárazník, který má navíc jakýsi akcent odkazující na příď. Všechny verze, krom základní výbavy Pure, disponují nově anténou ala žraločí ploutev.

Jak už to u modernizací bývá, i ta právě představená nabídne dva nové odstíny – šedá Aero Metallic a modrá Airstream Metallic. Celkem tak budou mít zákazníci nově na výběr až z devíti odstínů barev. Dost změn proběhlo také v kabině, ale jelikož došlo k představení v Austrálii, máme prozatím informace jen pro tamní trh. Ale nemyslím si, že by se nějak nabídka lišila pro evropské trhy. Pouze se nebudou shodovat názvy výbavových stupňů.

Výbavy Pure a Pure SP mají na výběr tři barevné dekory palubní desky – Pure White, Mirror Black a Mint – v závislosti na odstínu karoserie. Navíc Pure SP disponuje ještě leskle černou střechou. Další výbavové stupně Evolve a GT budou mít černý interiér s červeným prošíváním a lemováním okolo větracích otvorů, přičemž GT bude mít navíc částečně kožená sedadla, červenočernou palubní desku, nový design litých kol a leštěné koncovky výfuku. Celkově nabídne omlazená Mazda 2 lepší individualizaci a více než 198 barevných kombinací.

Bohužel nepadla žádná zmínka o změnách v motorizacích či technice, proto lze očekávat, že Mazda 2 bude mít nadále 1,5litrový benzínový čtyřválec, případně dieselovou patnáctistovku na některých trzích. A vypadá to, že Mazda 2 bude jedním z posledních nových vozů, co nabídne starší software MZD Connect v kombinaci s osmipalcovou obrazovkou.

Omlazená Mazda 2 dorazí na australský trh v červnu letošního roku a dodávky zákazníkům započnou o měsíc později. Kdy, a jestli vůbec, dorazí na český trh, není zatím známo.

Zdroj: drive.com.au

Mazda 2 Homura Aka v evropské specifikaci

Mazda 2 v japonské specifikaci

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *