Mazda chystá překvapení na newyorský autosalon, údajně MX-5 s hardtopem

Dlouho nedala japonská automobilka o sobě vědět, pomineme-li evropskou premiéru úchvatného konceptu Mazda RX-Vision, která se uskutečnila na ženevském autosalonu.
Včera unikly do oběhu internetu první fotky nekamuflované Mazdy CX-4, ale prozatím bližší informace nejsou známy. Ovšem začínají se objevovat informace, že Mazda chystá velké překvapení na blížící se autosalon v New Yorku. Čeho se dočkáme nakonec?

Japonská automobilka potvrdila, že opravdu ukáže na newyorském autosalonu nový model. Dokonce významným novinářům přichází pozvánky na světovou premiéru. Podle posledních zpráv to vypadá, že se odhalí na americké půdě nová Mazda MX-5 Roadster Coupe, jinými slovy MX-5 s hardtopem.
Dává to celkem mysl, neboť současná MX-5 se soft-topem se prodává již téměř rok a nastal čas pro další variaci. Na konci minulého roku Mazda prozradila, že nová MX-5 s hardtopem má nabídnout lehčí a kompaktnější mechanismus pro stahování střechy než předchozí model. Navíc by díky nové technice narostl i zavazadlový prostor, což byl jeden z nejzávažnějších problémů u minulé generace MX-5 s hardtopem ve srovnání s MX-5 se soft-topem.
Je logické, že MX-5 Coupe bude těžší i dražší než 1050 kg MX-5 se soft-topem. Bohužel přesné údaje prozatím nejsou známé. Ty budou prozrazeny až před samotnou premiérou na autosalonu v New Yorku, který otevírá své brány 23. března 2016.

Zdroj: autocar.co.uk, theophiluschin.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *