Mazda CX-9 prošla technickými změnami, novinkou je G-Vectoring Control

Současně prodávaná Mazda CX-9 se představila už v roce 2015 na losangeleském autosalonu, ale i tak po krátké době se automobilka rozhodla představit změny.
Změny jsou zaevidované pod modelovým ročníkem 2018 a Mazda CX-9 dostala nově do standardní výbavy i bezpečnostní systémy – přesněji Smart City Brake Support, Blind Spot Monitoring a Rear Cross-Traffic Alert.

Automobilka se však nezaměřila pouze na bezpečnost, ale také na další věci. Tak především inovovaná CX-9 se může pochlubit systémem G-Vectoring Control. Ten používá motor ve spolupráci s řízením a vstupy plynu k redukci točivého momentu, přenosu více váhy na přední kola a k tomu, aby udělala řízení plynulejší a přímější. Značka uvedla, že to řidičům přináší více jistoty a kontroly.
Omlazená Mazda CX-9 nabídne také vylepšené odhlučnění díky silnější izolaci a přepracována byla též sedadla v druhé řadě, aby disponovala lepším komfortem a zároveň poskytla snadnější přístup na sedadla třetí řady.
Pod kapotou se žádné změny neudály, takže je k mání stále 2,5litrový přeplňovaný čtyřválec Skyactiv-G o výkonu 250 koní a točivém momentu 420 Nm. K motoru je připojena šestistupňová automatická převodovka, pomocí které mohou být poháněna za příplatek všechna čtyři kola. Aktualizovaná Mazda CX-9 (2018) bude startovat na částce 32 130 dolarů (cca 705 tisíc korun) a je třeba počítat s manipulačním poplatkem za doručení ve výši 985 dolarů (cca 22 tisíc korun).

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *