Belgické dealerství opět prodává unikát, MX-5 (ND) se 190 koňmi

Je tomu už skoro rok, co jsem na portálu Mazda News zveřejnil zajímavý článek o upravené MX-5 (ND) z belgického dealerství, která byla dokonce i na prodej.
A nyní se situace opakuje, neboť věrný a pravidelný čtenář Martin poslal tip na další neobvykle modifikovanou Mazdu MX-5 (ND), a dokonce došlo i na změnu výkonu. Co nabídne krom toho?

Pro úpravu byla vybrána ojetá Mazda MX-5 (ND), která má najeto necelých 16 000 kilometrů a je rokem výroby 2015. Pod její kapotou tepe 2,0litrový čtyřválec Skyactiv-G o sériovém výkonu 160 koní. Belgické dealerství dostalo nápad, že tento kousek něčím odliší od ostatních a musím říci, že se jim to náležitě povedlo.
A co najdeme nového na modifikované MX-5? Tak především přední mřížku Zymexx, snížený podvozek pomocí dílů Eibach, Silver Pack na čelním skle, 17palcová kola Monaco a hlavně engine kit od BBR, díky kterému stoupl výkon na 190 koní. Úpravy proběhly přesněji na managementu, motoru a výfuku. Po prvních jízdách mi prodejce z Belgie napsal následující, cituji: „Ve výsledku to duní jako děla za napoleonských válek a kola při maximálním záběru prokluzují i na trojku.“
Na co taková „sranda“ přijde? Po všech úpravách se tato MX-5 prodává za 27 800 Euro (v přepočtu asi 725 tisíc korun) a prodejce samozřejmě poskytuje i roční záruku. Jinak zvýšení výkonu pomocí BBR paketu vyjde i s prací na 3070 Euro (cca 80 000 korun) a základem je pochopitelně dvoulitrový motor.

Zdroj: mx-5-specialist.be

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *