Mazda MX-5 (ND) má nově k mání hardtop, ale jen pro závodní účely

Při uvedení čtvrté generace Mazdy MX-5 (ND) se automobilka dušovala, že oblíbený roadster dorazí pouze v provedení soft-top.
Bylo to mrzuté oznámení, jelikož předchozí MX-5 (NC) měla v nabídce také hardtop. Po určitém čase se rozhodla Mazda pro jakousi náplast, proto uvedla na trh targu MX-5 RF, která je již k dostání i na českém trhu. Ale nyní se ukázala informace, že MX-5 (ND) přece jen dostane hardtop, ale má to háček.

Hardtop představila samotná divize Mazda Motorsports, ale háček spočívá v tom, že je vyhrazen pouze pro závodní MX-5 Global Cup. Pevná střecha byla navržena speciálně pro majitele MX-5 Global Cup, kteří by rádi soutěžili v sérii, kde je potřeba továrně schválený hardtop – například Pirelli World Challenge. Mazda si účtuje za něj 4420 dolarů (v přepočtu cca 111 tisíc korun).
Manažer Mazda Motorsports pro rozvoj, David Cook, řekl: „Naší prioritou bylo úspěšné uvedení MX-5 Cup v našem poháru Battery Tender Global Mazda MX-5 Cup, pořádaný BFGoodrich Tires. Víme, že to byl jen jeden z mnoha objektů zájmu našich zákazníků. Nyní se zmíněným hardtopem mohou závodníci soutěžit v SCCA a NASA Club Racing ve třídě TCA Pirelli World Challenge.“
Mazda Motorsports přijímá v současnosti objednávky, a to od majitelů a závodníků, kteří zakoupili v minulosti závodní MX-5 Global Cup. Pokud jde o dodání, bude realizováno v dubnu.  

Zdroj: automobilemag.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *