Mazda představí v Tokiu nový koncept, mělo by jít o evoluci studie RX-Vision

Málokdo by to řekl, ale už za necelý měsíc otevře své brány domácí tokijský autosalon, na kterém se letos představí opravdu dlouho očekávané vozy.
Podíváme-li se ke konkurenci, tak Toyota má přivézt novou Supru a Nissan zase nástupce 370Z. Mazda nechce pochopitelně zůstat pozadu a do Tokia přiveze nový koncept – konkrétně by mělo jít o druhou fázi studie RX-Vision.

Původní prototyp RX-Vision se ukázal před dvěma lety na domácí půdě a nutno podotknout, že sklidil pozitivní ohlasy, neboť i dnes vypadá naprosto úchvatně! S následující informací o evoluci původní studie přišel britský zdroj Auto Express, kterému to zase prozradil viceprezident evropské centrály pro výzkum a vývoj, Matsuhiro Tanaka, během rozhovoru na frankfurtském výstavišti.
Tanaka doslova pronesl: „Na autosalon v Tokiu přivezeme nový designový koncept, řekněme, že půjde o evoluci známého RX-Vision. Když představíme nějaký koncept, je záměrem naší designérské i inženýrské komunity, aby se stal realitou. Můžu k tomu říct jenom to, že vynakládáme maximální úsilí na to, aby se tak skutečně stalo“.
Vystavený koncept nebude předznamenávat pouze případný sériový model, ale také ovlivní vzhled ostatních modelů, které postupně dorazí na linky v nové generaci. Kromě toho jsme se také dozvěděli, že hybridní rotační motor je momentálně ve vývoji a předpokládá se tak, že nová Mazda RX dorazí (zatím) se spalovacím motorem, ale tady je to stále nejasné.
Sportovní model je pro Mazdu důležitou pamětihodností, a proto se nebude obracet na žádnou automobilku skrze spolupráci či sdílení nákladů, jako to udělala například u dua MX-5/Fiat 124 Spider. Potvrdil to i sám Tanaka, který řekl: „V současné době nemáme absolutně žádné plány pro vznik podobných spojenectví.“
Zatím není jisté, kdy se skutečně odhalí sériová Mazda RX-9, ale s největší pravděpodobností se tak stane v roce 2020, kdy Mazda slaví sté výročí od založení.
Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *