Mazda svolává v USA přes 60 000 Mazd 6, mají problém s elektroinstalací

Svolávací akce jsou na denním pořádku u všech automobilek a párkrát se nevyhnuly ani Mazdě, neboť nikdo není neomylný.
Podle posledních zpráv však Mazda chystá další svolávačku, konkrétně na Mazdu 6 sedan, kde má být problém s elektroinstalací u posilovače řízení a airbagu.

Podle svolávacího upozornění, vydaného NHTSA (Národní správa bezpečnosti silničního provozu), je tady „nadměrné rozstřikování svárů“ na rámu sedadla spolujezdce. Kvůli tomu je možnost, že kabelový svazek senzoru pro určení přítomnosti spolujezdce se může časem dotýkat právě onoho sváru. Poté by mohl nastat zkrat, který rozsvítí kontrolky na přístrojové desce, omezí činnost posilovače řízení a deaktivuje airbagy.
Svolávací akce se týká přes 60 000 vozidel Mazda 6 v provedení sedan, konkrétně vyrobené mezi 3. listopadem 2014 a 9. prosincem 2015. Do dnešního dne nebyly prozatím zaznamenány žádné dopravní nehody a újmy na zdraví vlivem výše zmíněného problému.
Aby byl problém vyřešen, Mazda upozorní všechny majitele do 29. září a přidá ochrannou destičku do rámu sedadla. Pokud byl svazek již poškozen, použije Mazda izolační pásku, aby nedošlo k dalšímu poškození. Zmíněná svolávací akce se týká pouze USA a Kanady, prozatím.

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *