Mazda představí ve Frankfurtu koncept Koera, dočkáme se nového modelu?

Pokud si vzpomínáte, model CX-5 byl vůbec první vlaštovkou, který představil lidem nový designový i technický směr – přesněji design KODO – Soul of Motion a technologie SKYACTIV. Poté z řad SUV dorazila CX-3 a jezdí už i testovací prototypy nové CX-9. Ale vypadá to, že Mazda chystá další nové SUV, neboť na frankfurtském autosalonu odhalí koncept sportovního crossoveru.
Koncepční studie ponese název Koera, což v japonštině znamená „vynikat“ či „překonat“. Zveřejněná skice prozrazuje, že i nový koncept půjde ve směru KODO, což naznačuje agresivní příď, nízká linie střechy a typicky velká kola. Dále také velmi krátký zadní převis, úzká zpětná zrcátka a střešní spoiler.

Prozatím není nic oficiálně potvrzené, ale mluví se o tom, že by Koera mohla posloužit jako inspirace pro vznik nového crossoveru pod značením CX-4. To by znamenalo, že Mazda se chce zařadit do segmentu „kupé-crossoverů“, kde nyní se nachází například BMW X4 nebo Mercedes-Benz GLC Coupe. Ale to vše prozradí až tisková konference na autosalonu IAA 2015 již příští měsíc.

Zdroj: worldcarfans.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *