Mazda přiveze do Ženevy tři novinky, hlavní hvězdou bude nová CX-5

Už zbývá něco přes měsíc a své brány otevře další ročník ženevského autosalonu, kam pochopitelně zavítá i Mazda.
Po světové premiéře nové CX-5, která se odehrála na půdě Los Angeles, bylo jasné, že evropský debut se bude konat právě v Ženevě. K novince přibudou ještě dva modely.

Ač se to zdá neuvěřitelné, je tomu už šest let, co byl představen v Ženevě koncept Minagi, ze kterého vychází právě doprodávaná CX-5 a navíc společně se studií Shinari přivedly nový designový jazyk KODO – Soul of Motion. Druhá generace CX-5 má vstoupit do prodeje letos v létě a dá se očekávat, že nabídne stejné motorizace jako nyní – tzn. 2,0- a 2,5litrový benzínový čtyřválec Skyactiv-G a poté i 2,2litrový diesel Skyactiv-D. Samozřejmostí bude i volba automatické převodovky či pohonu 4×4.
Nové CX-5 budou sekundovat na stánku v Palexpu také modernizované modely 2 a CX-3 (2017), o kterých jsem nedávno psal na webu společně s upravenými českými cenami. Inovované modely vstoupí na evropské trhy však o něco dříve, přesněji na jaře, ale lze je objednávat již nyní. Nabídnou nově například lepší jízdní komfort, G-Vectoring Control, lepší odhlučnění, barevný head-up displej či lepší bezpečnostní paket i-Activsense.
Zůstaňte však dále naladěni, jelikož snad již ZÍTRA bude zveřejněn článek s kompletními informacemi o nové CX-5 evropské specifikace!

Zdroj: Mazda

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *