Mazda se vrací k označení Arctic, speciální MX-5 se ale bude prodávat jen v Anglii

V poslední době se Mazda spíše soustředila na MX-5 RF, která zažije svůj evropský debut na bruselském autosalonu.
Avšak nezapomíná se také na klasický roadster, jež se nově odhaluje ve speciální edici Arctic. Bohužel hned na začátku přijde zklamání, poněvadž tato edice je určena pouze pro zákazníky britského trhu. A co vlastně nabídne MX-5 Arctic?

Limitovaná edice Arctic vychází z výbavy SE-L Nav a pod kapotou disponuje pouze 1,5litrovým benzínovým čtyřválcem Skyactiv-G o výkonu 131 koní. Všechny MX-5 Arctic budou k dispozici jenom v odstínu Blue Reflex Metallic v kombinaci se stříbrnými doplňky a 16palcovými litými koly. Dále je součástí edice Arctic automatické rozsvěcování světel, dešťový senzor, zadní parkovací senzory, stříbrné lemování okolo držáků nápojů a pak také kožené sedačky.
Pokud máte nastudovanou historii všech MX-5, tak zajisté víte, že označení Arctic nepoužívá Mazda nyní poprvé. Se stejným přídomkem se prodávala i MX-5 (NB), představená v roce 2004, které se vyrobilo 2000 kusů. Ta však měla v nabídce ne jednu, ale hned tři barevné odstíny – Sunlight Silver, Titanium Grey a Razor Blue. Do standardní výbavy pak patřila 15palcová litá kola, klimatizace, vyhřívaná tmavě modrá kožená sedadla, modré výplně dveří a chromované detaily okolo oken.
Jak už jsem podotkl v úvodu, současná MX-5 (ND) Arctic se bude prodávat výhradně na britském trhu a cena startuje na 20 995 librách (cca 665 tisíc korun). A pozor, celkově bude k mání jen 400 kusů.

Zdroj: carscoops.com



Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *