Co chystá Mazda pro rok 2017? Hlavně facelifty, ale na závěr roku i překvapení

Starý rok 2016 je za námi a první minuty toho nového jsme na projektu Mazda News oslavili zcela novým a originálním logem. Ovšem nesmí se zapomenout ani na webové stránky.
Já si právě uvědomil, že by nebylo vůbec od věci, aby první článek roku 2017 na našem magazínu byl o chystaných novinkách Mazdy pro letošek.

Logicky započnu českým trhem, na který má dorazit začátkem jara 2017 očekávaná Mazda MX-5 RF, která se už prodává v jiných evropských městech a čelí překvapivé oblibě. Bohužel českou cenu prozatím neznám, ale v Evropě je cena cirka o 70 000 Kč vyšší oproti klasickému roadsteru. Pochopitelně budu hlídat další podrobnosti, a jakmile bude možnost ale statického setkání, rád se o něj s Vámi podělím.
Druhou novinkou pro český trh v tomto roce je bezpochyby nová generace CX-5, jejíž evropská premiéra se uskuteční v březnu na ženevském autosalonu. O měsíc dříve se začne prodávat v Japonsku, takže Česká republika by se mohla dočkat během velkých prázdnin. Osobně jsem velmi zvědav na změny oproti první generaci.
A co se chystá celosvětově? Rojí se spekulace o tom, že by měla dorazit během března omlazená CX-3 (tedy po vizuální stránce), neboť drobný facelift CX-3 společně s Mazdou 2 proběhl v loňském roce. Faceliftu se nevyhne ani nejmenší Mazda, ta se ukáže pravděpodobně v dubnu. Co je však jisté, že v závěru roku 2017 chystá Mazda opravdové překvapení na domácím autosalonu v Tokiu. Myslím si, že půjde o další vývojovou fázi RX-Visionu se zcela novým rotačním motorem. V roce 2017 oslaví právě Mazda již 50. výročí od prvního použití do sériového vozu – šlo o model Cosmo Sport.

Bohužel nemám informace o dalších připravovaných modelech, ale je vcelku možné, že Mazda představí neplánované koncepty, například na SEMA Show. Tak ještě jednou, přeji Vám krásný nový rok 2017 a společně budeme čekat, co si pro nás oblíbená Mazda připraví :-). 

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *