Mazda sraz Pálava 2019 aneb co byste měli vědět, než vyrazíte na sraz

Ještě mám v živé paměti den, kdy jsem zveřejnil na webu shrnující článek o letošních Mazda srazech a zároveň dával prostor i ostatním, abych mohl udělat menší PR jejich srazu, o kterém zatím nikdo neví. A teď už sepisuji pozvánku na poslední sraz letošního roku…
Nicméně, koncem června jsme zavítali do ATC Rozkoš, kde se konal mega sraz 20 let s MX-5 a nutno říci, že bylo opravdu o co stát, neboť dojelo neuvěřitelných 287 MX-5. O cirka měsíc později se přesunulo dění na Vysočinu, kam dojelo krásných 84 aut. Samozřejmě reporty z obou akcí jsou v rozpracované fázi a brzy se jich dočkáte, takže tímto se omlouvám za zpoždění. Ale co nás čeká teď?

Nemusím dlouho napínat, neboť pravidelní účastnici vědí. Už zítra, tedy 15. srpna 2019, odstartuje další ročník dosud největšího Mazda srazu na krásné Pálavě. Toto setkání není jen největším, co se týče počtu aut, ale také nejdéle trvajícím – přesněji trvá od zítra do neděle 19. srpna 2019 a co si pro Vás připravili organizátoři tentokrát?
Kdo navštívil setkání v loňských ročnících, tak zajisté ví, že vedení pálavského srazu nedělá radikální změny v programu a sází na jistotu. Letos tomu nebude jinak, ale přece jen menší změna nás čeká. Zajímavé derby v podobě „Crash cars“ bude nahrazeno návštěvou Zámecké zahrady v Mikulově, kde nás údajně čeká i speciální soutěž.
Ale samozřejmě další soutěže jsou nachystány i na letiště nebo do kempu a věřte, že bude mít každý možnost se zúčastnit a zasoutěžit si tak o mnoho cen. I letos dorazí na sraz zástupci showroomu Auto Palace Brno a dovezou zřejmě novou Mazdu 3 Sedan. Takže na závěr malá rekapitulace…
Termín konání: 15. – 19. srpna 2019
Místo konání: kemp U Vody, Dolní Věstonice 52 (naproti je Hotel U Langrů)
Vstupné: 300 Kč/osoba
Poplatky kempu: dospělý a dítě do 12 let – 80 Kč, dítě od 3 do 12 let – 50 Kč, do 3 let zdarma
Poplatek za vjezd auta do kempu – 30 Kč, poplatek za stan – 50 až 100 Kč a pes – 40 Kč
Příjezd účastníků ve čtvrtek je možný od 16:00 hod a proběhne úvodní seznámení. Hlavní program začne v pátek, kdy se po snídani odjede na nedaleké letiště a zde budou na pořadu dne soutěže. Proběhne oběd, poté soutěže v kempu a letos nově canisterapie. Vrcholem pátečního večera bývá vždy pečení selete. Sobotní dopoledne bude totožné s tím pátečním a před obědem se odebereme směrem na Mikulov v rámci spanilé jízdy. Po návratu do kempu navečer je naplánováno vyhodnocení soutěží a opět živá kapela společně s tombolou. V neděli se pak očekává jen dospávání, loučení a odjezdy domů.
Seznam sponzorů, ale i podrobný program srazu najdete na této webové stránce, kde musíte potvrdit i svou účast. Pochopitelně Mazda sraz Pálava 2019 má i svou událost na Facebooku. Osobně se budu těšit na staré známé i nové tváře, kteří ještě neznají mě, potažmo Mazda News.
PS: Pokud by měl někdo zájem vyrazit s námi společně z Vysočiny na sraz, vyrážíme v pátek okolo 18:00 hod z Třebíče a po cestě, konkrétně kolem 19:00 hod na pohořelické Benzině, nabereme brněnskou grupu. V případě zajmu napište do zpráv na Mazda News a prozradím potřebné detaily.

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *