Mazda svolává 460 tisíc vozů z celého světa, a to kvůli problémům s dieselovými motory

Pokud sledujete všeobecné dění okolo automobilů, nemohlo vám ujít, že svolávací akce jsou doslova denním chlebem v současné době.
Bohužel tzv. svolávačka se nevyhnula ani Mazdě, která dnes oznámila, že bude svolávat okolo 460 000 vozů různých modelových řad z celého světa.

Konkrétně se jedná o Mazdu 3 a 6, ale také CX-5, u kterých je potřeba opravit vady dieselových pohonných jednotek, a to včetně těch, které mohou vést až k zadření motoru. Postižené vozy byly vyrobeny v rozmezí 13. února 2012 až 2. února letošního roku. Mazda naopak uklidnila své zákazníky, že prozatím nebyl hlášen žádný úraz ani požár v souvislosti s danými vadami.
Ze 460 000 poškozených vozů bylo 170 000 z nich prodáno na domácím trhu v Japonsku, zbytek v USA a Evropě. Jestli se svolávací akce týká i právě Vás, to poznáte až podle telefonátu či korespondence od svého dealera, kde jste vůz zakoupil.  

Zdroj: economictimes.indiatimes.com

Jiří Diviš

0 thoughts on “Mazda svolává 460 tisíc vozů z celého světa, a to kvůli problémům s dieselovými motory

  1. Jak mám postupovat , když mě s touto závadou (zadřený motor bez varování po najetí 100.000 km ) teď odtáhli do autorizovaného servisu , kde probíhaly všechny periodické prohlídky a tam po mě chtějí statisíce ?!!

  2. mazda to sice teď oznámila ale já mám už 1 měsíc CX 5 v autorizovaném servisu a ti dělají,že o ničem nevědí a vyčíslují horentní sumy za opravu přidřeného motoru ( podotýkám,že bez jakékoliv signalizace poruchy ). MAZDU UŽ NIKDY !!!

  3. Dobrý den,
    tak to mě mrzí, že se Vám stala taková nepříjemnost. Článek už je tedy přes rok starý, ale svolávací akce by měla stále běžet. Tento web není nějak napojen na český import Mazdy, a proto bych doporučil se obrátit právě na import, jak mohou nastalou situaci řešit. Pokud i Vám tam nepomůžou, zkusil bych ještě změnit dealerství. Co vím od okolí, tak dobré reference jsou na Car Star Praha, případně Mazda Wágnerová Tábor. Alespoň bych se na ně obrátil s žáostí o radu. Držím palce, ať se to brzy vyřeší!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *