Prodej Mazd v Česku – leden 2017

V druhé polovině roku 2015 jsem poprvé uvedl na webové stránky Mazda News takový přehled prodaných Mazd na českém trhu.
Bohužel kvůli malému zájmu jsem poté již zavrhl pokračování. Ovšem cirka po roce a půl se pokusím navázat na původní iniciativu a přinášet Vám každý měsíc přehled prodaných Mazd v České republice. Jelikož nedávno začal nový rok 2017, tak začínáme hezky od začátku.

Dopředu jenom upozorňuji, proč některé segmenty chybí v přiložených materiálech. Není to tím, že by nebyly k nalezení dané statistiky, ale proto, že Mazda nemá ve zmíněných třídách svého zástupce. Minulý rok zmizela Mazda 5 i ze segmentu MPV, jelikož její výroba byla ukončena.
Nejmenší Mazda 2 nepatří zrovna mezi vyhledávané modely, ale i tak je celkem úspěch 5 prodaných kousků. Tím, že od roku 2017 zmizela z nabídky možnost dieselu, je pětice vozů s benzínovými motory. O třídu větší Mazda 3 se prodává velmi slibně a celkem je překvapující, že většina z nich byla prodána též se zážehovými agregáty.
V segmentu D se vyjímá Mazda 6, která je ideálním kandidátem i do fleetových nabídek. Za leden 2017 jich bylo prodáno celkem 30. Pokud jde o poměr benzín:diesel, tak je to cirka padesát na padesát. A „šestka“ byla prodána v pěti kusech i s pohonem všech čtyř kol. V těsném závěsu Mazdy 3 se nachází crossover CX-3, kde převazuje zájem o benzínové motory a šestina z nich odjela s pohonem 4×4. I větší CX-5, i když už dosluhuje, tak se docela dobře prodává. Ze všech udaných CX-5 byla víc jak polovina s motory Skyactiv-G a 28 kusů bylo odbaveno s pohonem všech čtyř kol.
A to nejzajímavější na závěr – za letošní leden byla prodána pouze jedna MX-5 (ND).

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *