Nová Mazda 3 v americké specifikaci nabídne zatím dva motory, s turbem se nepočítá

Mazda je známa tím, že ani při slavnostní premiéře nezveřejní kompletní informace o představeném modelu. A stejně se tak stalo i při debutu nové Mazdy 3.
Sice prozradila, že čtvrtá generace modelu segmentu C nabídne obě převodovky, nový motor i pohon všech čtyř kol, ale vícero informací dokázal zjistit až zahraniční deník Autoblog. Jenomže zjištěné poznatky jsou výhradně k americké specifikaci.

Vybraní novináři zmíněného automobilového portálu se dali do řeči s inženýry automobilky na autosalonu v Los Angeles a přece jen něco se dozvěděli. Bylo tomu tak dříve a situace se nezmění, jinými slovy, v USA bude v nabídce zase méně nabízených motorů než třeba v Evropě. Nová Mazda 3 tak dostane atmosférický čtyřválec 2,5 Skyactiv-G se systémem pro deaktivaci válců, jako už dlouhodobě nabízí třeba Mazda 6 (2018) a CX-5.
Tato motorizace se bude standardně prodávat s pohonem předních kol, ale za příplatek bude možný i pohon 4×4. Druhou pohonnou jednotkou se stane novinka 2,0 Skyactiv-X s výkonem okolo 190 koní, který dorazí později v roce 2019. Oba zmíněné motory je možné párovat s manuální i automatickou převodovkou, avšak konkrétní specifikace odhalí vedení značky později.
Mazda také potvrdila, že do motorového prostoru nové Mazdy 3 by se vešel i přeplňovaný 2,5T Skyactiv-G, ale neví se, zda jej automobilka zařadí do nabídky. Podle nedávné zprávy, kdy Mazda nemá zájem o znovuzrození divize MPS, to vypadá, že se tak bohužel nestane. Na evropské konfigurace si musíme ještě počkat, ale osobně jsem zvědavý.
Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *