Nová Mazda CX-9 se představí za dva týdny na losangeleském autosalonu

Mazda momentálně neusíná na vavřínech a snaží se pracovat na vícero modelů najednou. Koncem října byl slavnostně představen v Tokiu úžasný koncept RX-Vision. Začátkem tohoto týdne se na SEMA Show pro změnu ukázaly dva fantastické koncepty na základech nové MX-5.
A nyní se Mazda připravuje na další světovou premiéru, tentokrát však sériového modelu. K této příležitosti včera vydala první teaser, který zobrazuje zcela novou generaci Mazdy CX-9, jejíž premiéra se uskuteční za dva týdny na losangeleském autosalonu. Co vlastně nabídne oproti předchůdci?

V průběhu července se na našem portálu objevily první špionážní fotografie nové CX-9, která má využívat pochopitelně silné stránky prvotřídního designu KODO. Navíc kolují informace o tom, že chystaná CX-9 pochytí mnoho prvků od nedávno představeného konceptu Koeru, který se ukázal na frankfurtském autosalonu, kde dostal mnoho pozitivní zpětné vazby. Zmíněný koncept bude možná předlohou i pro úplně nové kupé-SUV (zřejmě novou generaci CX-7), jehož testovací prototypy byly přistiženy v Číně.
Mazda chce pomocí nové CX-9 opět bojovat s největšími rivaly daného prémiového segmentu, přesněji třeba s Audi Q7, BMW X5, Volvem XC90 nebo Hyundai Grand Santa Fe. I přes vstup do prémiového teritoria chce automobilka zachovat praktičnost SUV. To znamená, že nová CX-9 nabídne celkem sedm míst k sezení. Pomoci v boji proti jiným značkám má zmíněný design Kodo a také nejnovější technologie SkyActiv. Prozatím není jasné, jaké motory nabídne nová CX-9, ale vypadá to tak, že současný atmosférický 3,7litrový šestiválec o výkonu 273 koní bude nahrazen novým 2,5litrovým přeplňovaným čtyřválcem s mnohem menší spotřebou.
Ani není jisté, zda se připravovaná Mazda CX-9 dostane na evropský trh. Nicméně, oficiální premiéra proběhne za dva týdny v Los Angeles a prodej bude zahájen v průběhu příštího roku. A pochopitelně Vás budu včas informovat.

Zdroj: worldcarfans.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *