Očekávaná Mazda RX-9 zřejmě nabídne otevírání dveří jako vozy Aston Martin

Čím dál více se začíná mluvit o očekávaném nástupci Mazdy RX-8. I když jsou to prozatím neoficiální informace, může na nich být přece jen něco pravda.
Že by se snad spekulace rojily hojně s příchodem tokijského autosalonu, který otevírá své brány koncem října letošního roku? Uvidíme. Nicméně, nyní byla odhalena informace z patentového úřadu o tom, že Mazda chystá u RX-9 podobné otevírání dveří jako má Aston Martin.

Zdá se vám to jako úlet? Ale opravdu jde o holou skutečnost. Dokumenty, jež byly dodány na patentový úřad, mluví o tom, že Mazda připravuje způsob otevírání dveří jako to má celé portfolio britské značky Aston Martin. Jinými slovy, dveře u budoucí RX-9 se budou otevírat v úhlu 15°. Pro srovnání, vozy Astonu Martin je mají v úhlu 12°.
Nejde sice o žádný revoluční objev, ale přidal by odlišnost nové Mazdě RX-9, pokud dostane zelenou pro vstup do sériové výroby. Málokdo by to řekl, ale už tři roky se živě mluví o nástupci RX-8, avšak Mazda mlží velmi ráda, a proto napíná své příznivce. Avšak alespoň je potěšila tím, že momentálně pracuje na novém rotačním motoru a dala tak prostor pro naději, že Mazda pracuje i na novém sportovním modelu.
Co myslíte? Dá se tomu všemu věřit? Můj názor – určitě ano, neboť se blíží dvě významná výročí a pak hlavně koncept RX-Vision by nevznikl jenom tak.

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *