Limitovaná Mazda MX-5 160 Edition míří pouze na belgický trh, k mání bude jen 160 kusů

Současná Mazda MX-5 (ND) je na trhu už nějaký ten pátek, a proto nastává čas limitovaných edic. Už jsme se jich pár dočkali, ale nyní jedna byla představena výhradně pro belgický trh.
Speciální MX-5 (ND) nese označení 160 Edition a nabídne nejenom vizuální změny, ale také technické. Navíc jako bonus k autu bude k mání vstupenka na okruh Zolder, kde si užijete jedinečný zážitek s limitovanou MX-5.

Jak už název edice napovídá, půjde pouze o sérii 160 kusů, takže Belgičané či lidé jiné národnosti si musí pospíšit, neboť objednávky započaly. Mazda tvrdí, že jde o nejsportovnější verzi vůbec, ale to prý uznají pouze tací řidiči, kteří se odváží navštívit okruh. Označení edice však také prozrazuje, že pod kapotou limitovaného roadsteru se nachází silnější motor o výkonu 160 koní.

Součástí je pochopitelně i samosvorný diferenciál, vzpěra pod kapotou či speciálně vyvinuté sportovní odpružení Bilstein, nabízející ještě větší přesnost a menší náklony karoserie. Pokud by to potenciálnímu zákazníkovi nestačilo, nabízí Mazda ještě řadu doplňků k vozu.

Ani interiér vozu nezapře svou výjimečnost, konkrétně za to mohou sportovní sedadla Recaro v hávu kůže/alcantara anebo hliníkové pedály. Příjemným bonusem je pak i plaketka s názvem edice, umístěná mezi sedadly. Mazda MX-5 160 Edition bude možné zakoupit pouze v jednom ze čtyř odstínů – Arctic White, Ceramic Silver, Meteor Grey a pochopitelně Soul Red. Cena na belgickém trhu byla stanovena na 31 990 euro vč. daní (v přepočtu cca 835 tisíc korun).
Co myslíte? Dočkáme se někdy nějaké speciální edice i pro jiné trhy? Například i pro ten český?

Zdroj: Mazda.be – více fotek


Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *