Oficiální harmonogram Mazda srazů pro rok 2018, letos bohužel bez Hradce Králové

V polovině listopadu loňského roku byl zveřejněn na stránkách předběžný harmonogram českých Mazda srazů v nadcházející sezoně.
Uplynul nějaký ten měsíc a je na čase sepsat oficiální výčet srazů, abychom si tak mohli zaškrtnout dny v kalendáři a případně také naplánovat dovolenou. Jak to tedy vypadá s letošními srazy?

Stejně jako v loňském roce, i letos měl srazovou sezonu zahájit královéhradecký sraz, a to přesněji na konci května. Prodiskutoval jsem vše potřebné s Mončou, jakožto organizátorkou akce, ale bohužel z osobních důvodů nedokáže letos uspořádat další ročník. Tímto by se také ráda omluvila všem, kteří se těšili na její sraz, a slibuje, že příští rok už bude situace daleko lepší.
Mazda Reunion 2018
Ale smutnou zprávu hned vystřídáme dobrou. Organizátoři Mazda Reunion, Milan a Míra, se drží tradice a letos uspořádají třetí ročník svého oblíbeného srazu. Dá se říci, že neproběhnou zásadní změny, a proč také měnit něco, co funguje. Takže letos je setkání naplánované na termín 22. až 24. června 2018. Ani místo se nemění, opět se vše bude odehrávat v příjemném kempu ATC Karvánky (Soběslav).
Najíždět do kempu bude možné už během pátečního večera, přesněji od 17:00 hod, ale většina, stejně jako loni, dojede určitě v dopoledních hodinách následujícího dne. V sobotu budou probíhat soutěže a spanilá jízda, ale také nebude chybět možnost koupání, wakeboardingu a posezení v hospůdce. V neděli se po „vystřízlivění“ odebereme do svých domovů či ještě na výlet v okolí. Vstupné bylo stanoveno na 200 Kč (auto + řidič a spolujezdec), za každého dalšího pasažéra starší 15 let se připlácí 50 Kč. Svou účast potvrďte na Facebook události a další informace najdete na webových stránkách.
Mazdasraz Vysočina 2018
Jak už někteří ví, tak sraz na Vysočině pořádám osobně, respektive pod záštitou Mazda News. V minulém roce se původně neměl uskutečnit, nakonec se narychlo domluvil na polovinu září. Bohužel jisté peripetie těsně před srazem odradily nějaké lidi a spíš tak šlo „o nultý ročník“. Nicméně, letos bych rád vše napravil s regulérním termínem, který bude známý měsíce dopředu.
Letos se tedy již druhý ročník uskuteční v termínu 21. července 2018, a opět se odehraje na malém letišti v Komárovicích, poblíž Brtnice na Jihlavsku. Prozatím není vypracován podrobný program srazu, jelikož bych jej rád probral s případnými účastníky formou anket. Spanilá jízda je však tutovkou. Více se pak dozvíte na Facebook události.

Mazda sraz Pálava 2018
A samozřejmě ani letos nesmí chybět největší Mazda sraz v České republice, za kterým stojí manželé Grulichovi. Tradiční setkání bude uspořádáno zase v krásné lokalitě Pálava, přesněji ve známém kempu U Vody a naproti je Penzion a vinárna U Langrů. Pálavský sraz se uskuteční v termínu 23. – 26. srpna 2018 a opět nebudou chybět soutěže o hodnotné ceny, grilovací party, akce Crash cars a také spanilá jízda po okolí Pálavy.
Vstupné na sraz bylo stanoveno na 250 Kč/osoba a podrobný harmonogram všech dní naleznete na následující webové stránce. A pozor, důležité! Svou účast na srazu musíte potvrdit také na tomto odkazu, aby tak organizátoři měli přehled, kolik nás vlastně dorazí. Na pálavské setkání byste měli opravdu dorazit, neboť jde o skvělé setkání s prima lidmi a hlavně nechybí zaručená zábava. A co víc, můžete se seznámit i s člověkem, co stojí za projektem Mazda News, který nebude určitě chybět ani na jednom z výše uvedených srazů.
Pokud také pořádáte Mazda sraz a chtěli byste být uvedeni v tomto výčtu, napište mi podrobnosti buď do zpráv na Facebooku, anebo na email mazdanews@seznam.cz. Budu se těšit na případné nové akce a i Vás rád poctím svou návštěvou (smích).
A na závěr ještě přiložím odkaz na letošní srazy Fanklubu MX-5, je opravdu oč stát!

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *