Omlazená Mazda 6 (2018) přijíždí na americký trh, a to včetně přeplňovaného motoru

I když se to zdá nemožné, tak současná generace Mazdy 6 (GJ) se představila už v roce 2012 na moskevském autosalonu. K vidění byly hned obě karosářské varianty – sedan i kombi.
Během následujících šest let od debutu prošla dvěma rozsáhlejšími modernizacemi, první proběhla v loňském roce a druhá v letošním, teda pokud se na to díváme z pohledu vstupu na trh, jelikož druhý facelift se odhalil vloni na autosalonu v Los Angeles.

Pokud ještě zabrousíme do minulosti, tak první modernizace označovaná jako Mazda 6 (2017.5) přinesla G-Vectoring Control a lepší standardní výbavu. Ta druhá, značená jako Mazda 6 (2018), dodala modelu střední třídy nejen vylepšený vzhled, ale také nový motor. Mazda tak zareagovala na konkurenční značky Honda a Toyota, které alespoň na americkém trhu ukázaly nové generace modelů Accord a Camry.
Model s modelovým rokem 2018 nabídne přepracovaný exteriér, zlepšený interiér, lepší bezpečnostní a komfortní prvky, avšak i nový agregát (v závislosti na trhu). Na americkém trhu startuje cena za omlazenou Mazdu 6 ve výbavě Sport se šestistupňovým manuálem na 22 840 dolarech (cca 473 tisíc korun). Pokud by si zákazník přál automat o stejném počtu rychlostí, musí si připlatit 1050 dolarů (cca 22 tisíc korun). A za bezpečnostní balíček i-ACTIVSENSE, který obsahuje adaptivní tempomat, automatické nouzové brzdění, varování pro opuštění jízdního pruhu a další, si automobilka účtuje 625 dolarů (cca 13 tisíc korun).
Výbava Touring nabízí standardně automatickou převodovku, kožené sedačky, 19palcová litá kola, bezklíčový vstup, vyhřívaní předních sedadel, elektricky ovládané střešní okno, ventilaci pro zadní cestující, řidičovo sedadlo stavitelné v šesti směrech a další. Mazda 6 Touring startuje na částce 26 590 dolarů (cca 550 tisíc korun).
Až u výbavového stupně Grand Touring, startující na 30 090 dolarech (cca 623 tisíc korun), je možné zvolit novou motorizaci 2,5T Skyactiv-G o výkonu 254 koní a krouticím momentu 420 Nm, kterou známe z modelu CX-9. Krom toho je součástí výbavy také audiosystém BOSE s 11 reproduktory, satelitní rádio SiriusXM, navigace, automaticky stmívané vnitřní zpětné zrcátko, vyhřívaná vnější zrcátka a pádla pod volantem pro řazení.
O stupínek výš se pak nachází výbava Grand Touring Reserve, začínající na 32 590 dolarech (cca 675 tisíc korun), s následujícími prvky – kožené sedačky, head-up displej, řidičovo sedadlo stavitelné v osmi a spolujezdcovo zase v šesti směrech, adaptivní světlomety, decentní zadní spoiler, vyhřívání zadních sedaček a volantu, ale také vůbec poprvé odvětrávané přední sedačky.

Absolutním vrcholem je Mazda 6 Signature, která disponuje sedadly v kůži nappa a semiši, akcenty japonského dřeva v kabině, 360° kamerou, předními a zadními parkovacími senzory, 7palcovým LCD displejem, bezrámovým zpětným zrcátkem a odlišnou přední mřížkou. Cena za top výbavu startuje na 35 640 dolarech (cca 738 tisíc korun).

Do amerických showroomů přijede omlazená Mazda 6 během dubna letošního roku.
Zdroj: caranddriver.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *