Potvrzeno! Mazda přiveze do Tokia koncept nástupce RX-8, zveřejnila první teaser

Dlouho se mluvilo o tom, že na letošní frankfurtský autosalon dorazí japonská automobilka s konceptem nové Mazdy 3 MPS, ale bohužel přišlo jenom zklamání. Jenomže Mazda si chce spravit reputaci u svých věrných fanoušků a dělá to opravdu šikovně! Zrovna včera jsem psal o tom, že kuje nějaké pikle okolo nástupce RX-8 a návratu Wankelu. A ejhle, dnes zveřejnila první teaser konceptu nového sporťáku, který představí za měsíc v Tokiu.
Tady se nedá říci nic jiného než jen prostě – sláva, sláva, sláva! Tohle je přesně to, co Mazdu charakterizuje a pochopitelně ještě MX-5. Nicméně, chystaný koncept má ztělesňovat moderní a autentické kupé, které má navíc koncentrovat všechny vyrobené sporťáky za celou éru Mazdy do jednoho modelu. To zní velmi zajímavě!

Pochopitelně Mazda drží veškeré údaje v nitru a odtajní je maximálně dva dny před oficiální premiérou, ale zveřejněný teaser i tak odhaluje pár maličkostí. Koncept bude mít dlouhou kapotu, zkosené čelní sklo a sportovní střechu. Ale také bude disponovat duálním výfukovým systémem, zadními světly (nejspíš převzaté od Mazdy 6) a výraznými zpětnými zrcátky, tedy spíše zpětnými kamerami.
Není zmínka ani o použité technice, ale je velmi pravděpodobné, že koncept bude představen s novým rotačním motorem, jak už jsem psal ve včerejším článku. Každopádně, v Tokiu se zmíněná studie představí ve světové premiéře, přesněji 29. října, a krom ní bude na stánku dalších 14 vozů od Mazdy, například koncept Koeru, Cosmo Sport z roku 1967 i dvě závodní MX-5.
Zdroj: Mazda

Jiří Diviš

0 thoughts on “Potvrzeno! Mazda přiveze do Tokia koncept nástupce RX-8, zveřejnila první teaser

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *