V Tokiu se zřejmě představí koncept nástupce RX-8 s novým rotačním motorem

Asi tak před dvěma týdny jste se mohli dočíst na našem portálu o tom, že Wankelův motor není uzavřenou kapitolou pro japonskou automobilku. Dokonce se mluví o tom, že by se v roce 2017 či 2018 mohl ukázat nástupce RX-8. Tyhle zprávy jsou o to věrohodnější po rozhovoru se šéfem prodeje Mazdy na frankfurtském autosalonu.
Masahiro Moro, šéf prodejů a marketingu Mazdy, se dal do řeči ve Frankfurtu s jedním novinářem od Autovisie a prozradil zajímavé informace. Pochopitelně chytrý žurnalista se optal také na budoucí plány s rotačním motorem a Moro odpověděl: „Stay tuned (Zůstaňte naladěni)“. Což vypovídá, že Mazda má opravdu velké plány s Wankelem.

Pochopitelně i naznačil i něco ve smyslu, že by se na letošním tokijském autosalonu, konaný 29. října až 8. listopadu 2015, mohl představit koncept Mazdy s rotačním motorem pod kapotou. S největší pravděpodobností bude mít chystaná studie kombinaci Wankelu a elektromotoru. Také samotný CEO Mazdy Europe, Jeff Guyton, řekl v dřívějším rozhovoru s Autovisie, že rotační motor s elektromotorem je skvělá kombinace. A navíc prý Wankel dokáže pracovat s pohonnými hmotami, vodíkem a dalšími možnostmi pohonu.
Shrnu-li to do finální věty, Mazda zřejmě chystá do Tokia koncept nástupce RX-8, který bude mít pod kapotou zcela nový rotační motor a bude spolupracovat s elektromotorem, tím pádem půjde o hybrid. Nechme se překvapit, 29. října se pravda ukáže! Pokud se objeví nové informace, Mazda News Vás bude informovat mezi prvními.

Zdroj: worldcarfans.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *