Prémie se vším všudy! Mazda uvádí speciální lak pro velké modely

Prémie se vším všudy! Mazda uvádí speciální lak pro velké modely

Myslíme to vážně! Mazda ohlásila s příchodem CX-60 vstup do prémiového segmentu a svými kroky to jen více a více potvrzuje. Automobilka zastává názor, že prémiové vozy si zaslouží prémiové laky pro lepší reprezentaci. Proto představuje zbrusu nový lak Rhodium White Premium a jak už název napovídá, půjde o bílý odstín.

Zmíněný lak je již třetím v pořadí, který byl vytvořen pomocí procesu Takuminuri, a zařadí se tak k dříve uvedeným prémiovým lakům – Soul Red Metallic a Machine Grey Premium. Stejně jako tyto dva odstíny, i Rhodium White Premium se skládá ze tří vrstev. Ve spodní části se nachází barevná vrstva, v tomto případě bílá, o které Mazda říká, že dělá odstín hedvábně hladký a jemnozrnný.

Lakýrníci Mazdy sdělili, že barevná vrstva na bílých autech je silnější než u jiných odstínů, a to z důvodu zamezení prosvítání. Jenomže to by nebyla Mazda, aby něco opět nevymyslela. Díky nově vyvinutému pigmentu se povedlo snížit tloušťku barevné vrstvy o 30% ve srovnání s odstínem Snowflake White Pearl Mica.

Barevná vrstva dostane následně ultratenkou vrstvu hliníkových vloček s vysokou svítivostí, které odrážejí světlo a vyjímá tak křivky a detaily designu Kodo. I zde se povedlo snížit množství materiálu a snížit hloubku reflexní vrstvy na 0,5 mikronu neboli asi sedm procent tloušťky obvyklé reflexní vrstvy. Pomyslnou třešničkou na dortu je potom lesklý vrchní nátěr bezbarvého laku.

Prozatím nevíme příplatkovou cenu nového laku Rhodium White Premium, ale měl by být dostupný pouze u velkých modelů. Například u evropské CX-60 bude k dispozici během léta. Na americký trh dorazí do místních showroomů sedmimístná Mazda CX-90 koncem letošního roku a menší CX-70 zase až v roce 2023. Nicméně, oba zmíněné modely pro USA dostanou také prémiový bílý lak.

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *