Prodej Mazd v Česku – srpen 2015

Jak už jsem naznačil včera na facebookové stránce, na webu o Mazdách by neměly chybět ani prodejní čísla jednotlivých modelů v daných segmentech. Proto jsem se rozhodl, že Vám budu přinášet měsíční přehled prodejních statistik na českém trhu.
První má myšlenka tkvěla v tom, aby zveřejněné číselné údaje byly přehledné pro čtenáře, a proto jsem vše zakomponoval do několika tabulek. Podle nich poznáte, kolik se prodalo Mazd za daný měsíc nebo od začátku roku, jestli se prodalo víc Mazd s benzínovým nebo dieselovým motorem, a také jak si Mazda a její modely vedou ve srovnání s konkurencí.

Předně předesílám, že jsem se zaměřil pouze na segmenty, ve kterých má Mazda svého zástupce. Proto tu není k vidění třída Mini, Vyšší střední a Luxusní. A pochopitelně brzy vymizí i ze segmentu MPV, jelikož Mazda 5 končí a nedostane ani nástupce. Zajímavostí je také již první prodaná MX-5 (ND), kterou jste mohli vidět na našem Facebooku. Nyní se však již podívejte na níže přiložené tabulky a doufám, že budete rádi za tyto informace na Mazda News :-). 

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *