Sbohem, Laguna Seca! Mazda ukončí dlouholeté partnerství s populárním okruhem

Píše se rok 2000 a Mazda uzavírá smlouvu ohledně sponzorství s americkým okruhem Laguna Seca Raceway a od tohoto momentu se nově okruh jmenuje Mazda Laguna Seca Raceway. Tak tohle je už bohužel minulost…
Nedávno vyplavala na povrch zásadní zpráva, že Mazda ukončuje spolupráci s tímto okruhem, který se tak navrací k původnímu názvu, a to po dlouhých 17 letech.

S informací přišel deník Autoweek, který uvádí, že Mazda nehodlá obnovovat hlavní sponzorství závodního okruhu v severní Kalifornii, tím pádem se jeho jméno vrací ke kořenům – Laguna Seca Raceway.
Automobilka však uvedla ve svém prohlášení, že ukončení partnerství nebude mít žádný vliv na její závodní aktivity, mezi které patří například série MX-5 Cup nebo Mazda Team Joest – ten bude soutěžit v příští sezoně v prototypové třídě IMSA WeatherTech SportsCar (pochopitelně zahrnuje i závod na okruhu Laguna Seca).
I když se Toyota intenzivně snaží zvítězit v 24h Le Mans, prozatím se jí to nepodařilo, a proto je Mazda stále jedinou japonskou automobilkou, která zvítězila v 24h Le Mans. Zároveň se ještě soustřeďuje na šampionát Mazda Pro Championship, jenž je součástí programu Road to Indy.
Jeden z nejpopulárnějších amerických okruhů byl postaven v roce 1957 a za svou éru hostil už desítky automobilových i motocyklových závodů. Trať je známá především zákeřnou zatáčkou, které se říká „vývrtka“. Okruh je ve vlastnictví Monterey County, ale řídí jej nezisková asociace Sports Car Racing Association of the Monterey Peninsula (SCRAMP). Prozatím nepadlo slovo, zda okruh nabídne práva na název jiné značce, ale je to velmi pravděpodobné.

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *