Testovací prototyp nové Mazdy 3 konečně přistižen! Co prozradily špionážní fotky?

Premiéra nové generace Mazdy 3 je pomalu na spadnutí, neboť automobilka vydala nedávno poutavé teaser video, které má navnadit především skalní fanoušky.

Krom upoutání prozrazuje video také zásadní věc – Mazda představí nový model 3 opět ve dvou tradičních provedeních – pětidveřový hatchback a čtyřdveřový sedan. Je však záhadou, že nebyly doposud zachyceny testovací prototypy na silnicích. Ovšem dnes je vše jinak, konečně se povedlo špionážním fotografům pořídit snímky z provozu! Co prozrazují?

Jak už ode mě víte, tak světová premiéra se odehraje na losangeleském autosalonu, který otevírá své brány koncem listopadu. Fotografové portálu Carscoops byli ve správný čas na správném místě a mohli tak spatřit plně maskovaný prototyp nové Mazdy 3, a dokonce se jim povedlo zachytit interiér. Je však zajímavé, že Mazda testuje novou „trojku“ ve společnosti Golfu VII a Audi A3.
Source: carscoops.com
Na první pohled je zřejmé, že v pořadí čtvrtá generace oblíbeného modelu pochytí mnoho detailů od úchvatné studie Kai. Jinými slovy, půjde o harmonické proporce s výrazným citem pro detail, dále ostře pojaté hlavní světlomety a zadní lampy, masivní přední mřížku s odkazem na větší model 6 a nakonec elegantně vymyšlený C-sloupek.
Kabina není též velkým překvapením, protože i tady je znát inspirace konceptem Kai. To znamená, že přístrojový štít disponuje třemi tubusy a volant má též tři ramena. Co však nebylo k vidění u studie, to je dotyková obrazovka na středu palubní desky, která je však umístěna trochu nešťastně… Testovací prototyp bude disponovat větším stupněm výbavy, což prozrazuje přítomnost červeného koženého čalounění, hliníkových akcentů a červeného prošívání.
Source: carscoops.com
Připravovaná Mazda 3 bude také, jako první model automobilky, postavena na zcela nové platformě Skyactiv Vehicle Architecture. Díky ní nabídne vůz údajně radu vylepšení, konkrétně se ví prozatím o nižší pozici za volantem a lepší ovladatelnosti. Krom toho bude Mazda 3 ještě v jedné věci průkopnická. Jako první dostane převratný motor Skyactiv-X, který je tzv. vznětovým motorem spalující benzín. Pro začátek lze očekávat 2,0 Skyactiv-X o výkonu 190 koní a točivém momentu 230 Nm. Ale nemusíte se obávat, i nová 3 bude mít v nabídce nadále léta ozkoušené motory Skyactiv-G a Skyactiv-D.
Nyní nezbývá nic jiného, než se podívat na špionážní fotografie a hlavně se těšit na výstavní premiéru v Los Angeles, která přinese samozřejmě kompletní informace o novém modelu. Máme se nač těšit!

VÍCE ŠPIONÁŽNÍCH FOTOGRAFIÍ MASKOVACÍHO PROTOTYPU!

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *