Australská aukční síň Shannons bude dražit unikátní kolekci tří původních Mazd RX-7

Mazda RX-7 je už nyní bezpochyby legendou a vyhledávaným kouskem, a to ať už se jedná o jakoukoliv generaci.
Ovšem v australském Melbourne se uskuteční během května naprosto ojedinělá událost, na které by chtěl být přítomen určitě každý Mazdař, ale jsme pouze běžní smrtelníci. A o co vlastně půjde?

Aukční síň Shannons v Melbourne nabídne v rámci aukce dne 8. května 2017 hned tři zánovní Mazdy RX-7 k prodeji. Všechny tři vozy, přesněji série I, II a III, jsou od jednoho prodejce. Shannons uvádí, že všechny RX-7 jsou ve velice dobrém stavu s originálními koly a mají také zachovalý interiér. Samozřejmostí je klimatizace a manuální převodovka.
Stříbrná RX-7 Series I má pod kapotou rotační motor 12A a původně byla prodána Hotham Motors ve Traralgonu, stát Victoria. Během posledních deseti let se s ní moc nejezdilo, a tomu odpovídá i nízký nájezd kilometrů. Shannons očekává, že se prodá za částku mezi 20 až 26 tisíci australských dolarů (v přepočtu asi 381 až 495 tisíc korun). Inzerát včetně fotek a videa.
Dalším v pořadí je modrá RX-7 Series II, která má jiný přední nárazník, jiné zadní lampy, odlišná litá kola, pod kterými jsou větší brzdy (na všech čtyřech kolech), což znamená, že motor nabídne větší výkon. Shannons předpokládá, že tento kousek se vydraží za 14 až 18 tisíc australských dolarů (cca 267 až 343 tisíc korun). Inzerát včetně fotek a videa.
Poslední z nabízených RX-7, konkrétně Series III v zářivé žluté, má v útrobách rotační motor 13B a též se může pochlubit nízkým nájezdem kilometrů. Původní majitel nezaškrtnul bohužel v objednávce, že chce na vozu i střešní okno, což by dělalo automobil ještě vzácnější, ale ono je i tak – zvlášť v takovém stavu. Shannons si myslí, že Series III se prodá za podobné peníze jako Series II. Inzerát včetně fotek a videa.
Ředitel aukce Shannons, Christophe Boribon, řekl: „Vzhledem k tomu, že RX-7 přitahují spíše mladší fanoušky, je pak jasné, že vozy projdou razantními úpravami i vícero rukou. Tohle je vůbec poprvé, co naše aukční síň nabízí kolekci RX-7 v původním stavu a myslím si, že budou prodané za nejvyšší možnou částku právě kvůli zmíněnému stavu.“

Zdroj: shannons.com.au

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *