Mazda MX-5 RF zná české ceny, absolutní novinkou je možnost automatu

Světová premiéra se uskutečnila na loňském jarním autosalonu v New Yorku, evropský debut se uskutečnil na právě probíhající belgické auto show. Ano, řeč je o Mazdě MX-5 RF.
Po odhalení všech informací byla už jen otázka času, kdy bude zveřejněn český ceník. A to se právě stalo dnes, neboť se k nám dostal kompletní ceník, i když ještě není k nalezení na stránkách importu. O kolik je tedy dražší RF od klasického roadsteru?

Pokud si nevzpomenete, tak připomínám, že Mazda MX-5 startuje na částce 629 900 Kč s benzínovou patnáctistovkou. Kompletní ceny naleznete zde. Co se týče nové MX-5 RF, základní cena byla stanovena na 779 900 korun, za kterou dostanete 1,5litrový benzínový čtyřválec SkyActiv-G o výkonu 131 koní, šestistupňový manuál a výbavový stupeň Attraction. Jak už jste určitě zvyklí u ostatních modelů, začínají od výbavy Emotion, ale MX-5 RF pro změnu od Attraction.
V tomto výbavovém stupni, kde příplatek za navigaci činí 12 500 Kč, jsou k mání LED diody pro denní svícení, kožený volant i hlavice řadicí páky, multimediální systém Mazda Connect v kombinaci se 7palcovým displejem, HMI ovladač, multifunkční volant HMI s ovládáním Bluetooth, tempomat, USB, vyhřívaná zpětná zrcátka v barvě Piano Black, kožená sedadla s červeným prošíváním, automatická klimatizace, 16palcová litá kola (tmavě šedá), systém hlídání jízdního pruhu LDWS, vyhřívané sedačky, světelný a dešťový senzor, automatické ztmavování vnitřního zrcátka a DAB autorádio s 6 reproduktory.
Dále v pořadí je stupeň Revolution, kde se vyjímají pochopitelně prvky nižší výbavy Attraction a navíc dostanete 17“ litá kola, bezklíčové zamykání, GPS navigaci, audiosystém BOSE s 9 reproduktory, systém pro automatické přepínání dálkových světel, systém kontroly provozu za vozem, samosvorný diferenciál LSD, systém i-stop a i-ELOOP, zadní parkovací senzory, adaptivní přední světlomety a systém pro hlídání mrtvého úhlu RVM.
K výbavě Revolution je možné si vybrat benzínovou patnáctistovku, ale v nabídce je i silnější 2,0litrový zážehový čtyřválec SkyActiv-G o výkonu 160 koní. U roadsteru je k dispozici pouze se šestistupňovou manuální převodovkou, ale novinkou u MX-5 RF je přítomnost automatu o stejném počtu rychlostních stupňů. MX-5 RF Revolution se základní motorizací vychází na 819 900 Kč, kdežto  s dvoulitrem v kombu s manuálem na 853 900 Kč. Za automatickou převodovku je příplatek 54 tisíc korun, tudíž cena se vyšplhá na 907 900 Kč.
Absolutním vrcholem je pak MX-5 RF s výbavovým stupněm Revolution TOP, jehož přednostmi jsou sportovní sedadla Recaro, tlumiče Bilstein a stahovací střecha jiné barvy. V nejvyšší výbavě si však lze pořídit MX-5 RF pouze s benzínovým dvoulitrem, který může být spjat jenom s manuálem. V takovém případě se jedná o cenu 912 900 Kč. Měli byste zájem o prémiový odstín Red Soul, připravte si navíc 16 400 Kč (bez ohledu na zvolenou výbavu). 
Oficiálně ještě není ceník zveřejněn na stránkách českého importu, avšak nyní už dealerství přijímají objednávky, dokonce některé z nich již evidují vážné zájemce. Navíc podle posledních zpráv má být kritický nedostatek vozů, proto nějaká dealerství nebudou mít k dispozici ani předváděcí vůz. 

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *