Na konci roku se představí sedmimístná Mazda CX-5, nejprve v Japonsku a poté i na ostatních trzích

Kolem automobilky Mazda je teď poměrně živo a není divu, jelikož právě dneska zavítali novináři z celého světa do slunného Španělska, kde vůbec poprvé usedli za volant MX-5 RF.
Krom MX-5 RF nepodceňuje značka ani přípravy kolem nové CX-5, jež by měla dorazit na český trh přibližně na začátku léta. Ovšem zřejmě nepůjde o jedinou variaci oblíbeného SUV, poněvadž se dnes objevily informace, že Mazda plánuje sedmimístné provedení.

Mazda má již zkušenost v současné době s modelem o 7 sedadlech, ano, mám na mysli novou CX-9, která se bohužel v Evropě neprodává. Pokud jde o sedmimístnou CX-5, měla by se představit na konci roku – nejprve v Japonsku a pak by měla zavítat i na ostatní trhy včetně evropského. Zatím není jasné, zda CX-5 dostane prodloužený rozvor náprav nebo bude mít v kufru pouze dvě skládací sedačky, jak je zvykem v dnešní době.
Motorová paleta se nezmění, tudíž i větší CX-5 nabídne 2,0 a 2,5litrový benzínový motor Skyactiv-G, ale také 2,2litrový diesel Skyactiv-D. Klasická Mazda CX-5 se již vyrábí na plné obrátky v japonském závodu Ujina a automobilka očekává na domácím trhu měsíční prodej o 2500 kusech.

Zdroj: blog.livedoor.jp

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *