Mazda oznámila dvě svolávací akce na RX-8, prozatím jen v USA

Ve spojitosti s Mazdou RX-8 se spíše očekávají zprávy ohledně jejího nástupce, avšak protentokrát se týkají nové informace přímo RX-8.
Nedávno jsem psal o svolávací akci k současným dieselům Skyactiv-D, ale nyní Mazda vydala prohlášení ke dvěma hromadným servisním akcím, týkající se právě RX-8. Ovšem evropští majitelé mohou být zatím klidní, neboť se to týká trhu v USA.

Zmíněné dvě svolávací akce se týkají přes 100 000 vozidel na americké půdě, konkrétně jde o závadu na palivovém systému a pak u zavěšení. Co se týče prvního problému, tak teplo z motoru a výfuku může způsobit, že hlavní benzínové čerpadlo začne praskat. Jak doplňuje Národní bezpečnostní úřad, poté by mohlo dojít k požáru vozu.
Tento problém by se mohl týkat celkem 69 447 vozů, vyrobených v roce 2004 až 2008. Řešením je výměna filtru čerpadla. V podstatě by se mělo jednat o stejné vozy, které byly svolávané už vloni v USA kvůli těsnícím kroužkům na čerpadle, kdy hrozil únik paliva a též následný požár.  
Druhý problém ohledně zavěšení má 35 322 vozů, modelového roku 2004, u kterých by mohla spodní přední ramena prasknout a následně by došlo k oddělení kloubů, což by vedlo ke ztrátě kontroly nad vozidlem. Bude se to řešit tak, že Mazda nahradí zmíněná ramena. Obě svolávací akce budou zahájeny na konci července.

Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *