Mazda pracuje na novém pickupu BT-50, půjde o přeznačené Isuzu s designem KODO

Máte-li přehled v celkovém portfoliu japonské automobilky, zajisté víte, že na některých trzích se prodává také praktický pickup pod názvem Mazda BT-50.
Současná generace, představená v roce 2010 na australském kontinentu, je na trzích již šestým rokem, a proto Mazda uvažuje o výměně. Pokud o tom nevíte, tak BT-50 není plnohodnotným modelem, neboť Mazda dodala pouze vlastní design. A nebude tomu jinak ani u nové generace, která bude vycházet z Isuzu D-Max.

Takže připravovaná novinka bude sdílet platformu a techniku právě s Isuzu D-Max, ale Mazda si navrhne vlastní design dle směru KODO, aby tak zapadala do modelového portfolia. Výkonný ředitel Mazdy a vedoucí designu, Ikuo Maeda, skutečně prozradil deníku WheelsMag, že nová BT-50 je opravdu ve vývoji a dodal, že přenesení současného designového jazyku na pickup není nic jednoduchého.
Maeda přesněji řekl: „Je to výzva! Musíme se soustředit na vytvoření krásného tvaru, ale zároveň přidat tvrdší prvky, aby bylo auto mužné.“ Na právě probíhajícím tokijském autosalonu se představily koncept Kai a Vision Coupe, přičemž Maeda připustil, že nový pickup se může z nich inspirovat.

Možná podoba nové Mazdy BT-50

Nová Mazda BT-50 bude jediným modelem automobilky, který nebude postaven na platformě Skyactiv a ani nenabídne žádnou pohonnou jednotku s technologiemi Skyactiv. Dokonce výkonný ředitel zodpovědný za vývoj pohonných ústrojí, Ichiro Hirose, odmítl, že by do nové BT-50 zavítal vyvíjený nový dieselový motor s třemi turbodmychadly.

Ani s novým designem nelze očekávat, že by se japonský pickup objevil v blízké budoucnosti na americkém trhu. Současná BT-50, která je na trhu od roku 2006, je určena pro trhy mimo USA a tím, že novinka získá základ Isuzu, pravděpodobně opět zůstane lehkým užitkovým vozem pro Asii a Austrálii.

Zdroj: motor1.com, theophiluschin.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *