Mazda rozšíří v USA portfolio o dvě nová SUV, první z nich představí v Ženevě. Půjde o CX-4?

U japonské automobilky jsou teď požehnané žně, protože představuje jeden model za druhým. Celkem interesantní na tak malou značku, že?
Každopádně, po premiéře zcela nové Mazdy 3 a nedávno odhalené výroční MX-5 30th Anniversary se chystá další světový debut – protentokrát na ženevském autosalonu. Jak už ode mě víte delší dobu, má jít o SUV.

Dnes byla zveřejněna zpráva, že Mazda plánuje rozšíření amerického portfolia o dvě nová SUV. V současné době se prodává ve Spojených státech amerických celkem šest Mazd – 3, 6, MX-5, CX-3, CX-5 a CX-9. První z dvojice nových SUV se představí právě už za necelý měsíc v Ženevě. Dlouhou dobu kolují spekulace o tom, jestli půjde o novou CX-3. Omyl, ve Švýcarsku bude prý odhalena CX-4, čili SUV-kupé.
Pokud sledujete dění kolem Mazdy, určitě víte, že současná CX-4 se prodává od roku 2016 jen na čínském trhu, ale vrchní představitelé automobilky prý nikdy nevyloučili možnost uvedení CX-4 na dalších světových trzích. Takže krom zahájení prodeje v Evropě se kupé-SUV bude nabízet pochopitelně i v zámoří.

Mazda CX-4 jak ji známe dnes

Druhé SUV bude pravděpodobně společným projektem s Toyotou, které se bude vyrábět v novém závodě Huntsville v Alabamě a dočkají se ho jen američtí zákazníci. Nemá jít o podobný model jako bude právě CX-4, ale údajně prý budou sdílet mnoho komponentů. Přesné uvedení druhého SUV není známo, protože nový závod má být otevřen až v roce 2021, a proto se jej dříve nedočkáme. Ale i tak má pro nás Mazda potěšující zprávu – v současnosti dokončuje koncept, který nám předpoví sériovou podobu nového SUV.

Nicméně, po internetu ještě kolují zajímavé spekulace, že po uvedení Mazdy CX-4 v Ženevě se můžeme těšit ještě na prodlouženou CX-5 a tím pádem by časem z nabídky zmizela klasická CX-5. Ono je to logické, neboť nová CX-3 má být větší, bude CX-4 a prodlouženou CX-5 případně udělají z CX-8, která se prodává v Japonsku. No, uvidíme, jsou to zatím jen domněnky…
Zdroj: carscoops.com  

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *