Mazdasraz Vysočina 2017 – kompletní informace, harmonogram

Zítra během dne nastane již oficiálně podzimní období a sezóna roku 2017 nám tak pomalu končí. Jenomže rozloučení musí proběhnout stylově, a proto jsem se rozhodl jménem Mazda News uspořádat Mazdasraz na Vysočině.
Uděláme-li si malou bilanci za letošní sezónou, tak zahájili jsme ji na královéhradeckém srazu, za nímž stojí Monika. Koncem června následoval sraz Mazda Reunion 2017, a to pod vedením Milana a Míry. Pochopitelně před koncem velkých prázdnin se konal tradičně Mazdasraz na Pálavě a nyní přišel čas také na Vysočinu.

Přemýšlel jsem, zda v mém okolí jsou nějaké prostory, kam by se vešel větší počet aut. Nakonec mě napadlo malé letiště v Komárovicích poblíž Brtnice, které je však ve správě Policie ČR. Naštěstí mé žádosti bylo vyhověno a lepší místo pro zaparkování a pokec jsme si tak nemohli přát. Dokonce s mým příslibem nejsou problémem i sprinty, avšak prosím maximální ohled na bezpečnost účastníků srazu i závodících vozů.
Jelikož na avizovaný sraz nedorazí pouze pánové se svými čtyřkolovými miláčky, ale také jejich drahé polovičky či rodiny, rozhodl jsem zařadit do programu Muzeum autíček v Přísece (kousek od Jihlavy). V malém zámečku je k vidění široká škála hraček, ale i pořádných modelů, se kterými si hráli naši tatínkové či dědečkové a samozřejmostí jsou i raritní kousky. Na konci prohlídky se nachází kavárna, kde je možné si dát kávu či něco menšího k snědku.
Po prohlídce muzea bude pokračovat spanilá jízda směrem na Vílanec, kde se nachází Mlýnhotel, ve kterém si dáme oběd. Pokusím se domluvit během pátku s panem majitelem tak, aby si mohl každý účastník srazu objednat, na co má chuť. Uvidíme, zda servis dané restaurace zvládne tento požadavek, při nejhorším se chvíli počká.
Jakmile budou všichni najezení, uskuteční se zbytek spanilé jízdy v okolí Třeště. Pokud se zúčastní srazu někdo z okolí H. Cerekve nebo Batelova, nechť mi napíše do zpráv na Mazda News, potřeboval bych malou pomoc. Na konci trasy se rozloučíme a rozjedeme se do svých domovů.

Časový harmonogram (časy jsou orientační):
10:00 – 12:45 – příjezd na letiště, najíždění vozů, sprinty, volná zábava
12:45 – 13:00 – cesta do Muzea autíček Příseka
13:00 – 14:00 – návštěva Muzea autíček v Přísece
14:00 – 14:45 – cesta na oběd – Mlýnhotel, Vílanec 37
14:45 – 16:00 – pozdní oběd
16:00 – 18:00 – spanilá jízda a poté ukončení srazu, cesta domů
Jestli mi chcete nějak pomoci s organizací srazu, máte možnost. Uvítal bych kolegu, který by nafotil pár profi fotek ze srazu, či případně natočil i nějaké video. Nebo točil i sprinty. Poté by se hodil i člověk, co by se ujal pozice startéra při sprintech. Pokud máte zájem, napište mi prosím do zpráv na facebookové stránce Mazda News. Samolepky budu mít pochopitelně s sebou! Příspěvek za ni je dobrovolný.
Muzeum autíček Příseka – vstupné, fotky, kontakt
Mlýnhotel Vílanec – jídelní lístek, informace o provozovně

Jiří Diviš

0 thoughts on “Mazdasraz Vysočina 2017 – kompletní informace, harmonogram

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *