Mazdasraz Vysočina 2019 aneb co byste měli vědět, než vyrazíte na sraz

Po loňském úspěšném ročníku Mazdasrazu Vysočina 2018, kdy dorazilo na letiště nedaleko Komárovic na Jihlavsku 35 aut, jsme se rozhodli, že letos uspořádáme poprvé dvoudenní sraz.
Termín je víceméně totožný jako loni, čili se bude konat 20. – 21. července 2019, a to v menším autokempu Poušov u Třebíče. A co jsme si pro Vás letos připravili?

Letošní sezonu Mazda srazů odstartovalo jubilejní setkání 20 let s MX-5, které bylo sice primárně určené pro majitele sympatických roadsterů, ale povolený vjezd měly i ostatní Mazdy. Bohužel i tak dorazila flotila maximálně tak o deseti vozech. Takže první plnohodnotný Mazda sraz máme vlastně v rukách my, tým Mazda News.

S přípravami, kdy nejdůležitější je najít místo a termín konání, jsme započali začátkem letošního roku. Abych byl upřímný, nevěřil bych, že bude tak složité najít na Vysočině vhodný kemp. Prvotně jsme projevili velký zájem o Hartvíkovice, kde to vypadalo slibně, ale nakonec se nedohodly vzájemné podmínky a vázla samotná komunikace. Poslední možností tak byl menší autokemp Poušov u Třebíče. Nakonec jsme si oddechli, protože oběma stranám vyhovovaly nastolené podmínky.

Teď něco k samotnému programu. Najíždění do zmíněného kempu bude probíhat v sobotu od 9:00 hodiny, ale na základě předaných informací z kempu dojedou někteří jedinci již v pátek navečer. Nic se samozřejmě neděje, chápeme, že chcete dojet v klidu večer než mít brzký ranní výjezd během soboty. My organizátoři budeme pochopitelně v kempu také od pátečního večera. Registrace na sraz bude probíhat do 11:00 hod, takže osobně doufám, že se všichni účastníci dostaví včas. Poté se uskuteční první část spanilé jízdy, během které zavítáme na oběd do Penzionu Na Pilce u Okříšek.

V 13:00 hod budeme pokračovat ve spanilé jízdě a vyrazíme nadále směr Jihlava. Kdo byl na našem srazu v minulých letech, už zajisté tuší, kam se vydáme. Ano, opět naše kolona zavítá na malé letiště Komárovice u Brtnice, kde se odehraje první část hlavního programu. Prioritní náplní srazu na letištní ploše budou soutěže, konkrétně budou tři, a to Slalom s autíčkem, Když nestíhám do práce a Poznej své auto. Co lze u jednotlivých disciplín očekávat, to zatím neprozradím a vše podstatné bude v kempu na srazové nástěnce! Z letiště budeme pomalu odjíždět kolem 17:00 hod, a dokončíme tak spanilou jízdu. Říkáte si, a co sprinty? Pokud čas dovolí a bude velký zájem o soutěže, nastolíme pak volnou zábavu a můžete si mezi sebou poměřit síly – samozřejmě na vlastní zodpovědnost!

Půjde-li na cestě vše podle plánu, dorazíme do kempu cirka v 18:00 hod. Nastane klasická půlhodinka na rozkoukání a přijde na řadu druhá část hlavního programu – další tři soutěže – Mazdasměrky, Mazdakřížovky, Mazdahádanky a pro děti bude připravené Mazda pexeso či sada omalovánek. Zhruba kolem 19:00 hod se dočkáme konečně večeře, a to buď přímo objednané v kempu, anebo z vlastních zdrojů. V rámci kempu máme dovoleno jen špekáčky na ohni, zase vedení kempu si nepřeje, abychom si udělali vlastní rauty, když oni nabízí jídlo. Během večeře zahájíme i vyhlašování soutěží, které se konaly po celý sobotní den, a poté už nastane jen volná zábava. I když (!) kolem 21:00 hod se můžete těšit ještě na překvapení od nás organizátorů, které nemá obdoby na srazech.
V neděli se budeme probouzet asi tak před 8:00 hod, neboť poté se bude podávat snídaně pro vybrané účastníky, kteří si ji rezervovali v kempu. Pak už nás bude čekat jen balení a loučení, ale přece jen i na neděli jsme si připravili pěkný dopolední program – návštěvu Muzea autíček v nedaleké Přísece, kde jsme byli během prvního ročníku Mazdasrazu Vysočina, psal se rok 2017. Tento výlet není povinný, buď můžete rovnou vyrazit domů, anebo zavítat ještě s námi do muzea. Oficiální konec srazu nastane ve 12:00 hod přímo v Přísece po prohlídce exponátů.

Chceme samozřejmě, aby se sraz opět vydařil a byl ještě lepší než ten loňský, ale to nezvládneme bez Vaší pomoci. Takže prosím Vás, dbejte pokynů organizátorů a zároveň se na ně můžete obrátit, když nastane jakýkoliv problém. Pořád jsme lidé a měli bychom na jakékoliv akci dbát na slušné chování a nedělat potíže tam, kde nemusí být. Během spanilé jízdy budou v kolonách minimálně i dva tzv. stopaři, kteří budou stavět silniční provoz pro plynulé projetí našeho konvoje, proto prosím nechte je vždy projet s co nejmenšími obtížemi do čela naší kolony.

Na místě bude i profesionální fotograf, takže se můžete těšit na krásné fotografie, ale samozřejmě uvítáme fotky i od Vás, snímků není nikdy dost. A jestli máte doma gopro či dron, vezměte je, najdeme pro ně využití! Pro soutěžící máme připravené, myslím si, opravdu pěkné a hodnotné ceny, a jestli i Vy chcete přispět například drobností či nějakým voucherem, stále je zde ta možnost, budeme rádi! Těší nás, že na facebookové událost je nyní už 72 potvrzených lidí, ale důležité je se ještě registrovat prostřednictvím našeho formuláře.

!!! REGISTRACE ZDE !!!

(uzávěrka registrací 14. 7. 2019)

Závěrem se sluší zmínit nejnepříjemnější část, a to jsou poplatky a další finanční výdaje během srazu.

VSTUPNÉ:  250 Kč/řidič + auto, další osoba v autě 50 Kč, děti zdarma

OBĚD (výběr ze tří jídel):

Polévka
– Hovězí vývar s masem a nudlemi  (45 Kč)

Hlavní jídlo
– 100g Vepřový řízek a 100g kuřecí řízek, vařený brambor, okurek   160 Kč
– 300g Caesar salát s kuřecím masem a parmezánem   155 Kč
– 150g Vepřové výpečky, zelí a bramborový knedlík    140 Kč

V případě potřeby lze přiobjednat na místě samostatně hranolky (např. pro děti)    40 Kč

Oběd si vyberte a je třeba zatrhnout patřičnou volbu v registračním formuláři!

REZERVACE CHATEK, POPLATKY  

Bohužel nemáme pronajatý celý kemp jenom pro nás, jelikož by to vyšlo na šílené peníze, ale máme k dispozici všechny volné chatky. Jinými slovy, když si zarezervujeme všechny, tak bude kemp v podstatě jen náš. Kemp disponuje dvou-, tří-, čtyř- a šestilůžkovými chatkami, ve kterých jsou většinou patrové postele, stůl, židle, skříň, elektrika (zkrátka klasika jako na jiných srazech). Sprchy, které jsou na žeton (20 Kč/4 min), i WC jsou společné a majitel garantuje, že se sociální zařízení čistí denně.

Samozřejmě k dispozici je také společná kuchyňka. Cenu za noc v jednotlivých chatkách naleznete na stránkách kempu, ale záleží na zvoleném počtu lůžek – tak či tak, noc vychází na 230 Kč pro osobu. V případě stanu se účtuje 80 Kč/noc. Jenže tento kemp má ještě neobvyklý poplatek 50 Kč/osobu pro ty, kteří přespí ve stanu, karavanu či autě. Chataři jej neplatí. Poplatek za vjezd auta činí 60 Kč (neplatíte, je už v ceně vstupného!) a ve stejné výši je případně i poplatek za psa. Rekreační poplatek je 6 Kč/osobu/den.

V kempu se pořádají pravidelně i moto srazy

Rezervace probíhá POUZE přes email info@kemppousov.cz (v předmětu emailu je třeba zmínit „Mazdasraz Vysočina“, momentálně rezervováno už 11 chatek) a do kopie hoďte náš email – mazdanews@seznam.cz. Přes email si objednejte také snídani a večeři, zda máte o ně zájem – snídaně formou rautů (120 Kč/porce) a večeře cca 250 Kč/porce (guláš, řízky, grilování masa). Porce jsou prý velké a případně si lze dovézt vlastní párek k opečení na ohništi, bohužel nic většího nám nebylo dovoleno a k mání bude i točená zmrzlina. Celková platba bude probíhat až v kempu, upozorňuji, že nelze platit platební kartou!

V kempu je bufet, kde se bude točit i pivo a bude otevřen do 22:00 hod, poté padne večerka. Na večeři byl jen zmíněn příklad, že mohou být grilované kotlety nebo třeba guláš. Do emailu tedy jen pište Snídaně: ANO (počet porcí), Večeře: ANO (počet porcí). Je důležité, abyste to tak zmínili v emailu, neboť se pak může na někoho zapomenout a chápu, že někomu mohou přijít ceny vysoké, ale dejte si ji třeba napůl a na porce si prý zatím nikdo nestěžoval.

UDÁLOST NA FACEBOOKU!

V případě potřeby budeme článek aktualizovat. Loni dojelo celkem 35 aut, co myslíte, pokoříme to letos? Nezapomínejte se hlavně registrovat přes zmíněný formulář, jinak nebude pro Vás oběd! Těšíme se na Vás a vezměte si s sebou hlavně dobrou náladu. A už jen doufat, aby nám vyšlo počasí, ale zatím to vypadá na polojasno, kolem 20°C a max. přeháňky.

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *