První svolávací akce na novou Mazdu 3, v USA se týká 25 tisíc aut

V současnosti prodávaná Mazda 3 se představila na podzim loňského roku v Los Angeles a teprve nedávno začala najíždět do českých showroomů.
Jenže podle červnové zprávy NHTSA(National Highway Traffic Safety Administration) to vypadá, že Mazdu 3 (BP) za tak krátký čas postihla první svolávací akce. Prozatím se týká území Spojených států amerických, v čem je problém?

Problém se týká prý 25 003 vozů Mazda 3, ať už hatchback či sedan, které byly vyrobeny v rozmezí 25. září 2018 až 19. dubna 2019. Protokol o svolávací akci mluví o tom, že vybraným vozům může za jízdy upadnout kolo. Je to způsobeno tím, že během výrobního procesu na lince se mohla vytvořit mezera mezi šrouby a přírubami náboje. Tahle výrobní vada by mohla způsobit časem uvolnění matic, i přestože byly v továrně řádně dotaženy, a při normální jízdě mohou upadnout a pak následně i samotné kolo.
Prozatím nemá automobilka žádné zprávy o tom, že by tento problém způsobil nějaké úmrtí či újmu na zdraví a zároveň nabádá majitele postižených vozů, aby nebrali problém na lehkou váhu a začali jej intenzivně řešit. Dotčení majitelé budou osloveni poštou od místního importu, kdy dostanou pozvánku do servisu, kde budou matice správně dotaženy.
Poškozená vozidla byla vyrobena výhradně v Hirošimě, VIN v rozmezí JM1BPACM2K1100042 až JM1BPAMM0K1136438, a jeden vůz (zřejmě nepřesnost přímo v automobilce) i v Mexiku, VIN 3MZBPAEM7KM100048. Jen chci závěrem upozornit, že prozatím se netýká zmíněný problém evropských aut. Pokud by se změnila situace, budeme Vás informovat.
Zdroj: carscoops.com

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *