Modely Mazda nabízí konečně mobilní rozhraní, dodatečná instalace není problém

Konektivita, internet a v neposlední řadě sociální sítě hýbou světem, a proto není divu, že se zmíněné věci dostávají i do samotných automobilů.

Jinými slovy, multimediální systémy jsou vybaveny vhodnými aplikacemi, pomocí kterých mohou spárovat vůz s chytrým mobilním telefonem, což posune zase celkový komfort o nějakou tu úroveň. Aby nebyla Mazda pozadu oproti konkurenci, i ona už dokáže nabídnout ony aplikace.

Vlivem zvyšující se poptávky po aplikaci Apple CarPlay (ACP) a Android Auto (AA) zavádí japonská automobilka novou instalační sadu v rámci originálního příslušenství pro Mazdy. Zmíněný set je určen pro vozy, které jsou vybaveny systémem MZD Connect, a dokonce je možná instalace mobilního rozhraní i zpětně do dříve vyrobených vozů.
Dostupné jsou právě ode dneška, čili od 6. srpna 2018, a cena byla stanovena na 4400 Kč + práce u autorizovaného dealera. Při instalaci je třeba vyměnit kabeláž a ACP/AA USB jednotku pro zvládnutí větších datových toků. 
Pomocí výše zmíněných dvou aplikací ACP a AA bude možné telefonovat, posílat zprávy, poslouchat Apple Music, získávat mapové podklady prostřednictvím Siri. Android Auto nabídne právě podobné služby jako Apple CarPlay, které jsou typické pro systém Android.

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *